החופש הגדול בעיצומו ואיתו גם הקייטנות, השוקו והלחמניה. תומר אומנסקי נזכר בלחמניות ההן שנושאות טעם ילדות והפך גם אותן למתכון מפנק ומאוזן – לחמניות כוסמין ביתיות מהן הוא מכין כריך גבינה צהובה ממש כמו אז בקייטנה.
למה לבחור?
גם עומר מילר נושא עימו מהקייטנה בעיקר זכרונות שוקו ולחמניה, אבל זכרון אחד מחבר ילדות מלווה אותו במיוחד ואותו הוא שחזר לכבוד הקיץ, "לא הלכתי להרבה קייטנות בחיים שלי, ואם כבר הלכתי אכלתי לחמנייה עם שוקולד ושקית שוקו ועוד כאבי בטן טעימים", הוא כתב בסטורי שהעלה בשבוע שעבר לאינסטגרם. "במעבר מכיתה ו' לכיתה ז' החלפתי בית ספר והגעתי לפנימיית אשל הנשיא. חוץ ממני הגיעו עוד 60 בנות ובנים מכל הארץ לשבוע גיבוש. שרון, שהפך באופן כמעט קוסמי לחבר שלי ברגע שהתחיל הגיבוש, היה איך לומר: פיינשמקר לא קטן. הוא התעקש שאפשר להכין מקושקשת ועליה ביצת עין ושאין צורך לבחור. 'בכלל, למה לבחור אם אפשר הכל?' אני לא כל כך בקשר עם שרון בימים אלו, ואין לי מושג כמה המנטרה הזו קידמה אותו בחיים, אבל כשגרין ביקשו ממני להעלות זכרון קטן מקייטנה נושנה לא יכולתי שלא לשחזר את כריך חלומותיו":
ירדן הראל דווקא לא היתה ילדת קייטנות ואת ימי הקיץ בילתה בעיקר בנסיונות ללמוד כיצד לרכוב על אופניים. היא אמנם טוענת שהנסיונות לא הניבו תוצאות, אבל בעינינו תמונת הילדות המתוקה הזו שווה הכל.
עפיפוניפ ושירים
גם השף ישראל אהרוני לא חווה את חוויית הקייטנה והשוקו, אבל בהחלט היו לו חוויות ילדות שהוא לוקח איתו עד היום וגם העביר לילדיו ולנכדיו. "היינו קוטפים סברס ומוכרים במהלך הקיץ. בכסף שאספנו היינו קונים ציוד לבניית עפיפונים וקורקינטים מעץ", כתב בסטורי שלו, "עד היום אני בונה עפיפונים עם נכדי, כמו שעשיתי עם ילדיי"
מי שלא מוותרת על השוקו של הקייטנה גם היום, היא הבלוגרית שיינא גרשוביץ שמצאה דרך מקורית במיוחד למנוע בזבוז מזון ולעשות שימוש בשארית חמאת הבוטנים שתמיד מצטברת בסוף הצנצנת. בסרטון קצר שהעלתה לסטורי היא מראה כיצד ניצלה את הצנצנת על שאריותיה כדי להכין 'שוקו ריסס' מפנק במיוחד:
ואיך נראו הקייטנות בילדותה של אנה ארונוב? פחות שוקו ולחמניה ויותר שירים בעברית, שאת משמעותם – או את המילים שלהם, היא עוד לא הבינה אז עד הסוף כפי ששיתפה בסטורי שלי.