פסטה בקרם אפונה וקישואים של ירדןירדן הראל לומדת למצוא איזון במטבח ומכינה פסטה פוזילי אורגנית ברוטב אפונה וקישואים - ירוק, מזין טרי והכי חשוב, סופר טעים. רוצים גם? המתכון ממש כאן
ירדן הראל
| מגזין שופרסל
| פורסם 16/12/20 09:44
צילום: ירדן הראל
|
אני מאוהבת במטבח האיטלקי על כל גווניו וטעמיו. מבחינתי מנת פסטה ברוטב רוזה או ברוטב שמנת פטריות קרמי ונהדר, עם כוס יין מצוין בצד, זו הארוחה המושלמת לכל מצב. הפעם החלטתי לא להסתמך על הבישולים של עומרי או של שפים שונים במסעדות איטלקיות אלא לנסות ולחשוף את השפית החבויה בי ולבשל עבור עומרי וגם עבורכן ועבורכם, מנת פסטה צבעונית שמבוססת על פסטת פוזילי אורגנית. מתכונים טבעוניים נוספים מחכים לכם כאן>
אתם יודעים שאני אוהבת להתחקות אחר יעדים בינלאומיים אבל כמובן אוהבת גם היסטוריה קולינרית מקומית אז החלטתי לבחור מוצרים מקומיים כדי לשלב במנת הפסטה שהכנתי: פוזילי ברוטב אפונה וקישואים, שיהיה ירוק, מזין טרי והכי חשוב, סופר טעים! כי רוטב לפסטה זו דרך מעולה מבחינתי להוסיף לתפריט עוד ירקות ועימם ויטמינים ומינרלים. ועכשיו- למתכון: המצרכים :
אופן ההכנה:1חותכים את הקישואים ומכניסים לסיר גדול יחד עם האפונה, מוסיפים מים ומבשלים כ15 דקות 2 בסיר נוסף מבשלים את הפסטה עד המידה הרצויה מורידים מהאש ומסננים 3 מסננים את האפונה והקישואים ומעבירים חצי מהכמות לבלנדר יחד עם החמאה, קרם קוקוס, מלח ושמן כמהין וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק של הקרם 4 בצלחת עמוקה מעבירים את הפסטה עם הכמות הרצויה של קרם האפונה ואת שארית האפונה והקישואים ובתיאבון! נ.במי שלא אוהב את טעם הכמהין יכול לוותר או להחליף בשמן זית. |