1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים. שוטפים תחת מים קרים כדי שהפסטה לא תדבק אחת לשנייה
2 מניחים את פרחי הברוקולי בקערה, ממלאים במים עד כיסוי ומעבירים למיקרו ל-2 דקות. מסננים מנוזלים. אופציה נוספת היא לחתוך את הברוקולי לפרחים ממש קטנים ואז לא צריך לבשל/לאדות בכלל
3 קוצצים דק מאוד את הבצל, הצנוניות, הגזר ועשבי התיבול וחותכים את עגבניות השרי לרבעים
4 מערבבים את כל מצרכי הסלט פרט למצרכי הרוטב
5 לרוטב: מערבבים את כל המצרכים פרט למים עד שנוצרת טחינה סמיכה. מוסיפים מים לפי המרקם שאתם אוהבים ומזלפים את הטחינה על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר
הערות ושדרוגים:- הסלט טעים יותר כשהוא בטמפרטורת החדר ולא קר
- אפשר להמיר את הרוטב במיונז קל או מיונז טבעוני עם מעט מלח ופלפל שחור
- מאיפה פולי האדממה? הכי פשוט, קונים אדממה קפוא, מפשירים ומרוקנים את פנים האדממה. אפשר גם לבשל ואז להוציא את הפולים החוצה
- אפונה עדינה אין צורך לבשל (את הרגילה כן מבשלים) רק להפשיר לגמרי
- רוצים עוד ירקות בסלט? אפשר להוסיף קוביות בטטה רכות שצורבים על מחבת, כנ"ל לגבי קישואים וחצילים. אפשר להוסיף גם קוביות מלפפונים או גמבה