מתכון עם כל הטוב של החג הזה, עשיר בגבינות ובטעמים.
רוטב הבשמל שמקבל מקום של כבוד בשבועות מככב גם במנה הזו, מנה קלאסית לשולחן החג.
-
1 חבילה פסטה קצרה
-
1 חציל חתוך לקוביות
-
מעט שמן זית
-
מלח, פלפל
-
6 עלי מרווה
לבשמל:
-
60 גרם חמאה
-
2 כפות קמח
-
2 וחצי כוסות חלב
-
מלח, פלפל
-
מעט אגוז מוסקט
-
3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
לרוטב העגבניות:
-
בקבוק רוטב עגבניות green
-
3 כפות שמן זית green
-
3 שיני שום כתושות
-
חופן עלי בזיליקום
-
מלח, פלפל גרוס
- מערבבים את החצילים עם שמן זית, עלי המרווה, מלח ופלפל וצולים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות
- מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה למחצה פלוס. מסננים
- מערבבים את חומרי רוטב העגבניות בקערה
- מכינים את הבשמל: מטגנים את הקמח בחמאה מבעבעת כשתי דקות. מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים עם מטרפה עד שהבשמל מבעבע ומסמיך. מוסיפים אליו את הגבינה ומערבבים
- הרכבת המנה: מערבבים יחד את הפסטה, רוטב עגבניות, עלי בזיליקום ועוד 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת ושמים בתבנית חסינת חום
- יוצקים מעל את הבשמל הגבינתי בשכבה אחידה, מפזרים מעל עוד מעט מוצרלה מגורדת או פרמזן.
- אופים בחום של 190 מעלות כארבעים דקות עד שפני המאפה משחימים ומבעבעים