גם לטבעונים: פולנטה עם פטריות וערמונים
לפולנטה טבעונית:
- 5 כפות שמן זית
- ½ כוס חלב צמחי - אפשר סויה או שקדים
- ½ ליטר מים או ציר ירקות
- כוס גרעיני תירס
- 2/3 כוס קמח תירס
- מלח
- אם רוצים – כף שמרי בירה
לגרסה חלבית:
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות שמן זית
-
½ כוס חלב
-
½ ליטר מים
-
כוס גרעיני תירס
-
2/3 כוס קמח תירס
-
מלח
-
50 גרם מוצרלה מגורדת
לטופינג:
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום פרוסות
-
סלסילת פטריות
-
100 גרם ערמונים
-
טימין טרי
-
מלח ופלפל שחור
-
200 גרם תרד בייבי
-
פרמזן (חלבי או טבעוני, לא חובה)
-
מכניסים את גרגירי התירס לבלנדר וטוחנים היטב
-
מכניסים לסיר שמן זית, מים וחלב (לגרסה החלבית גם את החמאה), מוסיפים את מחית התירס והמלח ומביאים לרתיחה
-
כשרותח מוסיפים את קמח התירס בזרם דק תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב תוך כדי רתיחה עד שהתערובת מסמיכה, כ-5 דקות
-
מורידים מהאש ומערבבים פנימה מוצרלה מגורדת
מכינים את הטופינג:
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום. חותכים את הפטריות לחצי ומקפיצים כמה דקות
- מוסיפים ערמונים, תרד וטימין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-5-7 דקות עד שהתרד מאבד נפח והפטריות צלויות
- מוזגים פולנטה לצלחת הגשה, מניחים מעל מתערובת הפטריות, מפזרים פרמזן מלמעלה ומגישים חם
מנה שתרשים את האורחים: קיש סלמון וגבינה
- חבילת בצק עלים חמאה, מופשר
- 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
- 400 גרם פילה סלמון (ללא עור) חתוך לקוביות
- ¼ כוס שמן זית
- 25 גרם חמאה
- מלח ופלפל שחור
- ½ כוס יין לבן
- כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 50 גרם פרמזן
- 100 גרם גבינת שמנת
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
-
שמים במחבת שמן זית וחמאה ומחממים עד שהחמאה נמסה
-
קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש. מערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת
-
מוציאים את הכרישה מהמחבת ובאותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים
-
מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים ½ כוס שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך
-
מורידים מהאש ומוסיפים בצל ירוק
-
מחממים תנור ל-175 מעלות
-
מרפדים תבנית בבצק עלים
-
שופכים את תערובת הסלמון לתבנית מעל הבצק
-
מערבבים ביחד את שארית השמנת, ביצים, גבינת שמנת, פרמזן, קמח, מלח ופלפל ושופכים לקלתית מעל הסלמון
-
מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהקיש מזהיב מעט
הילדים יעופו: פיצה מבצק בטטה
- 2 כוסות בטטה אפויה ומעוכה
-
½ כוס קמח (אפשר כוסמין או תחליף קמח ללא גלוטן)
-
כפית אבקת אפיה
-
½ כפית אבקת שום
-
½ כפית אורגנו קצוץ
-
כף שמן זית
-
מלח
-
1 ביצה
-
200 גרם מוצרלה
לרוטב:
-
2 כפות שמן זית
-
קופסה עגבניות מרוסקות
-
3 כפות רסק עגבניות
-
2 שיני שום כתושות
-
מלח ופלפל
תוספות:
-
פטריות/זיתים/תירס או כל תוספת אחרת שאוהבים
-
מחממים תנור ל-170 מעלות
-
מערבבים בטטה, קמח, אבקת אפיה, שמן זית, אבקת שום, אורגנו, ביצה ומלח לתערובת אחידה
-
משטחים את התערובת על תבנית מרפודת בנייר אפיה ומעצבים לצורת עיגול
-
מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות
מכינים את הרוטב:
-
מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות
-
מוציאים את הבסיס מהתנור, מורחים מעל מהרוטב, מפזרים מוצרלה מגורדת ותוספות שאוהבים
-
מכניסים בחזרה לתנור ואופים עוד כ-15 דקות, עד שהגבינה נמסה