- 1 חבילה (500 גרם) ניוקי ללא גלוטן גרין
- חבילה גדולה או צרור גדול תרד (400-500 גרם, עלים בלבד אם משתמשים בתרד ניו זילנדי) קצוץ גס
- 4 שיני שום פרוסות
- 4 כפות שמן זית שופרסל
- מלח שופרסל
- פלפל שחור גרוס שופרסל
- חופן שקדים שופרסל קלויים וקצוצים גס
- מיץ מ- 1/2 לימון טרי
- מביאים לרתיחה סיר עם מים עבור הניוקי, ומבשלים אותם לפי הוראות היצרן.
- במקביל, מחממים במחבת רחבה/סיר רחב ושטוח את שמן הזית מעל להבה גבוהה.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים כדקה. ברגע שרואים שחלק מהשיניים מזהיבות, מוסיפים פנימה את התרד ומערבבים היטב.
- מבשלים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהתרד התרכך ורוב הנוזלים שלו התאדו מהסיר. מוסיפים את הניוקי והשקדים הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים הכל יחד. ניתן בשלב זה להוסיף עוד מעט שמן זית.
- סוחטים מעל את הלימון, מחלקים למנות ומגישים.