פשטידת ברוקולי נהדרת שיכולה לסגור פינה של ארוחת צהריים צמחונית ומשביעה או כתחליף לארוחת ערב קצת שונה, ושמתאימה גם לציבור שומרי המשקל.
הבורגול בפשטידה אמנם נחשב פחמימה, אך מכיוון שמקורו הוא בחיטה שעברה תהליך של בישול ייבוש וגריסה הוא בעצם מקבל יתרונות מהותיים על פני החיטה שלא עברה כל תהליך, ואשר ממנה מיוצר הקמח הלבן, ולפיכך הוא בהחלט עדיף על פניה ומכיל כמות קטנה מאד של שומן, והרבה מאד סיבים תזונתיים מה שמעניק לגוף תחושת שובע לזמן רב יותר, ומשפר את חילוף החומרים.
מדובר בפשטידה נהדרת שכל כולה בריאות החל מברוקולי טרי שהורתח עד לריכוך ונמעך לדרגת פירה, גרגרי בורגול שמנמנים שהושרו במים ותפחו להם יפה. הוסיפו לזה קצת ביצים וגבינות רזות, וקיבלתם יופי של ארוחה שהוכנה בערבוב אחד מהיר של כל המרכיבים בקערה.
- 400 גרם ברוקולי שטוף
- 1 כוס בורגול
- 2 מיכלי גבינת קוטג' 5%
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת 5%
- 5 ביצים
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט שומשום לזרייה
- מרתיחים את הברוקולי בסיר מלא במים, ומבשלים עד לריכוך
- מסננים, ומועכים בממחה לפירה
- מעבירים לקערה גדולה
- משרים את הבורגול בקערה עם מים במשך 30 דקות, ומסננים
- מוסיפים לקערה עם הברוקולי' הגבינות, את שמן הזית ואת הביצים
- מתבלים במלח ופלפל
רעונות לארוחות בוקר צמחוניות וטבעוניות> - מערבבים ומעבירים את התערובת שהתקבלה לתבנית
- משטחים את התערובת בתבנית ובוזקים מעט שומשום מעל
- אופים בחום של 170 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה קל
*למראה מקושט - אפשר לשמור מספר פרחי ברוקולי מורתחים שלמים ולנעוץ אותם בפשטידה לפני האפיה