מאפה שמתאים ליום חג ויום חול, ומגלם בתוכו את האהבה לתפוחי אדמה אפויים ואף חרוכים, אחד הסמלים והטעמים הברורים שמגיעים אלינו יחד עם ל"ג בעומר. השילוב המנצח של טעמים קלאסיים עם בצק שמטופל היטב הופך את המנה לפייבוריט אצלי בבית ובקלות יכול להפוך להיות גם אצלכם. בתיאבון וחג שמח.
-
חצי קילו בצק עלים
-
2 תפוחי אדמה קלופים, פרוסים לרוחבם דק מאד
-
3 כפות שמן זית green
-
2 כפות עלי רוזמרין
-
מלח, פלפל גרוס
-
כוס גבינת פרמזן מגורדת
-
3/4 מיכל שמנת מתוקה
-
חצי בצל סגול פרוס דק מאד
-
מרדדים את הבצק למלבן דק כ-30X20 ס"מ (או כל גודל אחר שמתאים לכם כמובן) הבצק צריך להיות קר מאד. אני מכניס אותו כשהוא מרודד על מגש למקפיא לרבע שעה ואז הוא ממש יציב ונוח לעבודה
-
עם סכין קטנה וחדה חורצים חריץ עמוק מסביב למלבן הבצק ככה שתיווצר מסגרת עם שוליים ברוחב של כסנטימטר וחצי. החריץ צריך להיות לעומק כמחצית הבצק. את החלק הפנימי דוקרים במזלג. הרעיון הוא שאת המילוי מניחים בחלק הפנימי הגדול של הבצק, מקפידים לא לעלות על המסגרת. בזמן האפיה, מסגרת הבצק החשופה עולה ומתרוממת כמעין גדר מסביב לחלק המרכזי שנשאר שקוע בשל המילוי שעליו, שלא מאפשר לו להתרומם כמו המסגרת שמסביב. גם אחרי חיתוך המסגרת אני מכניס את הבצק לעוד כמה דקות למקפיא
-
מערבבים 3/4 כוס מהגבינה המגורדת עם השמנת המתוקה
-
מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, עלי הרוזמרין, מלח ופלפל. מערבבים גם את הבצל הפרוס עם מעט שמן זית
-
מורחים את תערובת הגבינה-שמנת שערבבנו על החלק הפנימי של הבצק, שלא יגלוש לשוליים
-
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצורה נאה על הבצק, מפזרים מעל את הבצל והגבינה הנותרת.
-
מורחים את מסגרת הבצק בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-50 דקות עד שהבצק שחום, אפילו מעט חרוך בשוליו