משולשי אגרול נחטפים מהתבנית! מלבנים אאוט - משולשים פריכים וממכרים אין. והכיף הגדול? יש פה בעיקר המון ירקות שיש תמיד במקרר, בצק פילו דק וקראנצ'י ורוטב סויה אורגני שמוסיף מליחות עדינה. מושלם להביא לסוכה, לאירוח בבית או לארוחת ערב כיפית ממש. רצה להכין שוב!
-
2 כפות שמן זית אורגני שופרסל green
-
1/2 כרוב לבן
-
2 גזרים, קלופים
-
1/2 חבילה נבטים סיניים
-
3-4 ענפי בצל ירוק
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
2 כפות סויה green
-
2 כפות רוטב צ'ילי
-
1 חבילה בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
-
תרסיס שמן
- פורסים את הכרוב לרצועות דקות דקות וחותכים את הגזר לג'וליינים בעזרת קולפן ג'וליינים או קולפן רגיל. אם משתמשים בקולפן רגיל פשוט קולפים את הגזר לרצועות דקות, מניחים אותן אחת על השנייה ואז חותכים למקלות דקים
- פורסים את הבצל לטבעות דקות
- בווק גדול או סיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומגנים ביחד את הגזר והגזר במשך 5 דקות
- מוסיפים את הנבטים והבצל ומטגנים עוד 2-3 דקות. זה בסדר שהירקות עדיין קשים קצת
- מורידים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים. מצננים היטב לפני שממלאים בבצק
- פורסים את הבצק על השיש ומתיזים שמן על כל עלה הבצק
- חותכים את העלה לרצועות ארוכות בעובי 5-7 ס"מ כך שמתקבל מלבן מאורך. מניחים בתחתית המלבן כף מהמילוי וסוגרים לצורת משולש קטן (בשלב זה ישנו משולש קטן בתחתית ועוד רצועה ארוכה של בצק שטרם קיפלתם). חוזרים על קיפול המשולש שוב ושוב כלפי מעלה עד שכל רצועת הבצק נסגרת
- חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמילוי
- משמנים היטב את משולשי הפילוי עם תרסיס שמן או שמן זית ומברשת ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה