שבועות בפתח והיה בא לי לאפות לחג לקראת אירוח מיוחד. כמובן שהמחשבה הראשונה שעלתה לי היתה עוגת גבינה, אבל היי, למדתי להקשיב גם למחשבה השניה והשלישית.
אם חייבים גבינה אפשר תמיד להוסיף זיגוג של מסקרפונה או קרם וניל וגבינה אבל אני דווקא אהבתי את הרעיון של בחירה בסוג עוגה אחרת פחות צפויה.
אז איזו עוגה בחרתי? בננה ברד! החלטתי שהשנה מתאים לי להתארח עם עוגת בננה סופר בריאה. בלי סוכר ובלי קמח, משהו שיהיה כיף לחלוק עם המארחים וגם לאכול ללא מצפון.
-
3 בננות בשלות מאוד
-
1 ביצה
-
כפית תמצית וניל
-
1/4 כוס שמן זית green
-
חצי כוס מייפל אורגני green
-
200 גרם קמח שיבולת שועל (לקחתי מלא, פשוט טחנתי שיבולת שועל בבלנדר)
-
כפית אבקת אפייה
-
50 גרם שוקולד מריר קצוץ (השתמשתי ב 85%)
-
50 גרם אגוזי לוז קצוצים
- מועכים היטב את הבננות
- בקערה מערבבים את כל חומרי הגלם הרטובים עד לאיחוד
- מוסיפים את חומרי הגלם היבשים וממשיכים לערבב
- לבסוף, מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים לפיזור
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 45-50 דקות