לבצק:
- 2 כוסות קמח ללא גלוטן
- 20 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח שולחן מעולה
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה
לטופינג ולרוטב:
- 1/2 חבילת עלי תרד בייבי שטופים שופרסל - מאודים
- 1 ביצה
- 1 כוס קוביות עגבניות במיץ עגבניות
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית סוכר לבן
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה
- 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 200 גרם מוצרלה מגוררת
- 1/2 כוס זיתי קלמטה
- בסיר מניחים את המים, המלח והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים עם כף עץ ומסירים מהאש
- מוסיפים את הביצה ומערבבים (רצוי בעזרת מיקסר), עד לקבלת בצק אחיד
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-20 דקות
- בסיר קטן מניחים את שמן הזית, קוביות העגבניות, השום הכתוש, עלי הבזיליקום, הסוכר, המלח והפלפה השחור ומערבבים
- מבשלים על אש קטנה ללא כיסוי במשך כ-7 דקות ומצננים
- על משטח מקומח או על נייר אפייה, מניחים את הבצק ומרדדים למשטח לפיצה
- בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הבצק המשוטח
- מוסיפים על הבצק את רוטב הפיצה
- מפזרים את הגבינה המגוררת, עלי התרד המאודה וזיתי הקלמטה
- במרכז הבצק שוברים ביצה
- מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות בחום של 200 מעלות