עוף בענבים ודבש
מתכון החג של המתכונאית רחלי קרוט הוא מרשים, חגיגי וסופר טעים. ולא פחות חשוב מזה, פשוט להכנה ולוקח רק כמה דקות (שאר העבודה היא של התנור). עוף בענבים ברוטב דבש וטימין שיקצור המון מחמאות בשולחן החג
למתכון עוף לראש השנה של רחלי קרוט>
עוף עם סלק ורימונים
השף ישראל אהרוני בחר להכין מנה גדושה בסימני החג, שכולל סלק ורימונים, שמלבד הברכה שהם מסמלים הם גם רכיב שחביב עליו במיוחד. במנה הזו הם מרכיב מרכזי ברוטב, וגם קישוט חגיגי והיא מנה מלאת טעמים וחגיגית במיוחד.
פרגיות מתקתקות
גם השף עומר מילר בחר לשלב במנת החג שלו רימונים ועם טעמים מתקתקים כיאה לראש השנה. פרגית במרינדה של רימונים וסילאן שמוגשת על מצע של אורז לבן ואורז בר עם המון הפתעות.
מג'דרה חגיגית
בראש השנה, כמו בראש השנה רימונים הם לגמרי מוטיב חוזר, והפעם מדובר במנה צמחונית מושקעית וחגיגית. ירדן הראל כידוע גם צלמת ומשקיעה בצלחות ובצילום, אבל לא פחות חשוב גם בטעם, עם מנה קלאסית ופשוטה להכנה שדורשת 5 רכיבים בלבד.
סלמון מוקרם
מי שידועה במנות עם מינימום רכיבים היא הבלוגרית שיינא גרשוביץ, שהכינה לכבוד החג מנה קלילה עם טוויסט חגיגי – נתחי דג סלמון ששוחים ברוטב מוקרם של נוזל קוקוס וחרדל דיז'ון עם פטריות ותרד.
למתכון סלמון ברוטב דיז'ון של שיינא>
קציצות סלמון
מי שעוד בחרה במנת דגים היא ריטה גולדשטיין, שהכינה מנה חגיגית ומיוחדת של קציצות סלמון בלימון, תרד, יין לבן, חרדל ודבש. מנה עם טעמים רעננים שהולכת מושלם עם כוס יין צוננת. רק שימו לב לעקוב טוב טוב אחרי השלבים.
למתכון קציצות סלמון של ריטה גולדשטיין>
עוף ממולא
אצל אנה ארונוב עוף נחשב מאכל של חגים, ולכן לא מפתיע שהיא בחרה להכין לכבוד השנה החדשה עוף שלם במילוי של אורז מלא ובמרינדה של חרדל, סילאן וסויה.
למתכון עוף ממולא של אנה ארונוב>
עוף צלוי עם דלעת ותבלינים
מהקונדיטור תומר אומנסקי אנחנו רגילים לקבל בעיקר מתכונים לקינוחים מושקעים, אבל לפעמים צריך לאכול גם מנה עיקרית. לכבוד ראש השנה הוא הכין מנה חגיגית של עוף צלוי בתנור בהשראת פסטרמת עוף בדבש, עם סוד קטן שנותן למנה ארומות וטעמים נפלאים.
למתכון עוף צלוי של תומר אומנסקי>
שוקי עוף מקורמלים
המתכונאית יונית צוקרמן עם מתכון פשוט ומנצח לערב החג, כזה שתמיד מתאים וכולם אוהבים מקטן ועד גדול. מנה פשוט טעימה שאי אפשר לטעות איתה. הסוד לשוקיים עסיסיים במיוחד הוא מרינדה טובה והשרייה לאורך זמן שיוצרים תחושה מקורמלת.
למתכון שוקי עוף של יונית צוקרמן>