אוהבים סלט ביצים? בעיני הסוד לסלט הביצים הכי טעים וביתי, כחלק משולחן הפסח או כחלק מכל ארוחה כיפית, הוא קודם כל בצל מטוגן. לא פחות מ-45 דקות על אש נמוכה עם מעט שמן, עד שהבצל פריך ומושלם.
-
8 ביצים קשות (רצוי ביצי חופש)
-
2-3 בצלים לבנים קצוצים דק
-
2-3 כפות שמן זית (אפשר גם שמן אחר)
-
3 כפות מיונז
-
כף חומץ בן יין לבן
-
כפית חרדל איכותי
-
מלח ופלפל לפי הטעם
-
אפשר להוסיף טוויסט של תבלין קארי אם בא לכם לגוון וכמובן שמי שאוהב, כיף להוסיף שמיר.
-
מחממים על מחבת עמוקה את השמן ואחרי דקה מוסיפים את הבצל (רצוי שתהיה שכבה אחת ולא יותר מדי בצל במחבת)
-
מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תדיר 45 דקות, עד שהבצל שחום, פריך ויפה. מוציאים את הבצל מהמחבת ומצננים אותו מעט (אפשר לשמור כמה ימים בקופסה במקום יבש)
-
מגררים את הביצים הקשות (בעיני יותר כיף לגרד אותן, זה מכניס יותר אוויר לסלט)
-
מערבבים בקערה נפרדת את הרוטב עד שהוא אחיד, מוסיפים לביצים ומערבבים.
-
מוסיפים פנימה את הבצל המטוגן ומערבבים רק ברגע ההגשה