לבצק הבנטאז':

  • 4 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ומבושלים
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל

למלית:

  • 1/2 קילו בשר צוואר טרי חלק אנגוס - טחון
  • 2 בצלים - קצוצים דק
  • 4 כפות של פטרוזיליה - קצוצה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה במיכל
  • 1 כפית כמון טחון במיכל
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל
  • 3 כפות שמן קנולה מזוכך

לטיגון:

  • 1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל

למטבל הפטרוזיליה:

  • 1 חבילת פטרוזיליה - קצוצה
  • 1 פלפל ירוק חריף - קצוץ
  • 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס במיכל
  • 3 שיני שום שופרסל - קצוצות
  • 1 לימון - ללא הקליפה חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס שמן זית פרימיום
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה

לבצק הבנטאז:

  1. בקערה מניחים את תפוחי האדמה המקולפים והמבושלים ומועכים לכדי פירה
  2. מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה

למלית:

  1. במחבת מניחים את 3 כפות שמן הקנולה עם הבצל, התבלינים והבשר הטחון ומטגנים במשך כ-4 דקות
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה, מסירים מן האש ומצננים את התערובת

לטיגון:

  1. במחבת עמוקה מחממים את שמן הקנולה לטיגון.
  2. לוקחים מעט מעיסת תפוחי האדמה (כ-2 כפות) ויוצרים כדור (אם המסה דביקה מרטיבים מעט את הידיים).
  3. משטחים על כף היד את הכדור ומניחים ככף ממלית הבשר.
  4. סוגרים את הבצק על הבשר בצורה עגולה.
  5. מניחים את הכדורים במחבת עם שמן הקנולה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה (כ-4 דקות).

למטבל הפטרוזיליה:

  1. בקערה מניחים את כל מרכיבי המטבל ומערבבים.
  2. מגישים לצד כדורי הבנטז'.

עוד מתכונים לפסח מחכים לכם כאן>