לבצק הבנטאז':
- 4 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ומבושלים
- 1/2 כוס קמח מצה
- 2 ביצים שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן מעולה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל
למלית:
- 1/2 קילו בשר צוואר טרי חלק אנגוס - טחון
- 2 בצלים - קצוצים דק
- 4 כפות של פטרוזיליה - קצוצה
- 1 כפית פפריקה מתוקה במיכל
- 1 כפית כמון טחון במיכל
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל
- 3 כפות שמן קנולה מזוכך
לטיגון:
- 1 בקבוק שמן קנולה מזוכך שופרסל
למטבל הפטרוזיליה:
- 1 חבילת פטרוזיליה - קצוצה
- 1 פלפל ירוק חריף - קצוץ
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס במיכל
- 3 שיני שום שופרסל - קצוצות
- 1 לימון - ללא הקליפה חתוך לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית פרימיום
- 1/2 כפית מלח שולחן מעולה
לבצק הבנטאז:
- בקערה מניחים את תפוחי האדמה המקולפים והמבושלים ומועכים לכדי פירה
- מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
למלית:
- במחבת מניחים את 3 כפות שמן הקנולה עם הבצל, התבלינים והבשר הטחון ומטגנים במשך כ-4 דקות
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מסירים מן האש ומצננים את התערובת
לטיגון:
- במחבת עמוקה מחממים את שמן הקנולה לטיגון.
- לוקחים מעט מעיסת תפוחי האדמה (כ-2 כפות) ויוצרים כדור (אם המסה דביקה מרטיבים מעט את הידיים).
- משטחים על כף היד את הכדור ומניחים ככף ממלית הבשר.
- סוגרים את הבצק על הבשר בצורה עגולה.
- מניחים את הכדורים במחבת עם שמן הקנולה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה (כ-4 דקות).
למטבל הפטרוזיליה:
- בקערה מניחים את כל מרכיבי המטבל ומערבבים.
- מגישים לצד כדורי הבנטז'.