פיצה מבצק בטטה
פיצה מטריפה עם בצק רך וטעים במיוחד שמכינים מ –כן כן – בטטות. המתכון קל במיוחד להכנה ומעבר לבצק שבעצם מבוסס על פירה בטטה וקמח תפוחי אדמה, מדובר בפיצה "רגילה" לכל דבר, שהיא פתרון מעולה גם לנמנעים מגלוטן ואנחנו כנראה נמשיך להכין גם אחרי החג.
פיצה מקמח חומוס
קמח חומוס הוא מצרך קבוע במטבח אצל נמנעים מגלוטן וטבעונים, והגיע הזמן שכלל הציבור יכיר אותו, כי אפשר להכין איתו כמעט הכל. המתכון הזה לפיצה נטולת גלוטן באמת פשוט באופן מפתיע, ואפילו אים בבסיסה ביצים מה שהופך את הפיצה הזו גם לטבעונית, אם תבחרו בגבינה טבעונית כמובן.
פיצה חגיגית
המודעות לרגישות לגלוטן הביאה לכך שישנם היום בחנויות שפע קמחים נטולי גלוטן, כך שאפשר פשוט להשתמש בכל קמח מתאים ולקבל פיצה נטולה וכשרה. אבל השוס האמיתי של המתכון הזה הוא לא הבצק, אלא הרוטב המשגע והתוספות הייחודיות שיוצרות פיצה שהיא חגיגה.