אחרי שנה של סגר וריחוק, מבצע צבאי ובכלל תקופה ארוכה של חוסר יציבות וחוס וודאות, דברים סוף סוף חוזרים לשגרה. וזה בדיוק הזמן לצאת לטייל בארץ היפה שלנו, לנשום קצת אוויר אחרי שנה בבית, וגם להכיר פינות חמד נסתרות, לגלות מקומות שלא הכרנו ולתמוך בעסקים מקומיים. לקראת טיולי הסופ"ש, אספנו מחברי נבחרת green את ההמלצות הכי שוות שלהם למקומות מחוץ לתל אביב ששווה לבקר מהם:
אוכל טוב ואווירה כפרית
את הטיול שלנו בארץ נפתח עם ריטה גולדשטיין, כתבת האוכל מסתובבת בכל הארץ וטועמת כל מה שרק אפשר, ובעמוד האינסטגרם שלה תמיד אפשר למצוא המלצות למקומות שווים ולמטעמים שאסור לפספס. הפעם היא בחרה בהמלצה קרובה לבית, בעמק חפר – משק יעקבס ואגדת לחם, חנות ובית הקפה שנמצאים במושב כפר הרא"ה ומציעים מגוון גבינות, לחמים ומאפים, וכמו שריטה כתבה "שילוב של תחושת כפר, גבינות נהדרות ומאפים מצויינים. מה עוד צריך?"
כמובן שריטה לא הסתפקה בהמלצה אחת והוסיפה המלצה גם על הקונדטוריה הגלילית 'עוז פטיסרי'. בנוסף היא פנתה אל העוקבים שיתנו המלצות משלהם, ובין עשרות התשובות שקיבלה ניתן למצוא פינות חמד כמו 'בר בהר' בירושלים, 'קפה זהרה' בעין כרמל, 'קפה השראה' באלוני אבא, חוות התבלינים, 'אפיה קסומה' בקיבוץ עינת, פארמה קולטורה, 'נועלוש' בכפר ורדים, 'משק עפאים' בבית הנסן, קפה יודפת ועוד רבים.
עוד המלצה שהגיעה מהגולשים היתה על משק מלמד בכפר הנגיד "מקום שמחבר לאוכל עם שלל גידולים של ירקות, תרנגולות שמסתובבות וחנות כיפית לרכוש בה דברים הביתה" כפי שכתבה ריטה, וזו היא גם ההמלצה של חברת נבחרת אחרת – ליקי רוזנברג, שסיפרה שהמקום שייך לגיסה והיא מבקרת בו בכל שישי.
"20 דקות נסיעה מתל אביב ואתם בחלום. מלא ירוק, שדות אורגנים, מרבחים מדהימים, מחצלות פרוסות על הדשא מוזיקה כיפית ואוכל מושלם – יין הבית, בירות, מיצים טבעיים, מאפים והכול מגיע עד אליך" כתבה ליקי על המקום והוסיפה כי הכול תוצרת הארץ, "כל הפירות והירקות האורגניים נקטפים מהשדה שנמצא ליד ישר לצלחת או לסל שלכם. אפשר לבוא לשבת ואפשר לעושת קניות ולבשל בבית עם חומרי הגלם הכי מטורפים."
הכי מתוק שיש
באופן לא מפתיע, הקונדיטור תומר אומנסקי בחר בפינות חמד בהן תוכלו ליהנות מקינוחים מתוקים ומרשימים ונתן המלצות לשתי קונדטוריות אהובות ששווה לכם לבקר בהן אם אתם בסביבה. האחת היא 'מקלות וניל' בעפולה- "קונדטוריה מפתיעה ומרשימה", כפי שכתב תומר בה תוכלו למצוא "קינוחים ממיטב חומרי הגלם, פירות טריים נהדרים ומה לא". ההמלצה השנייה היא על 'מטרלו' במעין זיוון שבמרת הגולן, שם תוכלו למצוא על פי תומר מאפים שהם פשוט חלום.
ביקור באשקלון
אחרי המבצע הצבאי בעזה, במסגרתו ערים ויישובים רבים ספגו אש, ועסקים רבים נסגרו למשך ימים ארוכים ונפגעו, רחלי קרוט בחרה להמליץ על 3 מקומות לאכול בהם בעיר אשקלון, בה היא התאהבה לאחרונה. בהמשך ישיר להמלצות המתוקות של תומר גם ההמלצה הראשונה של רחלי היא על מקום בו תוכלו למצוא מאפים מטריפים, אבל לא רק – ולפיה 'אנונה ביסטרו' הוא אחד המקומות הכי טעימים בארץ, "המאפים איכותיים, האווירה במקום רגועה ושמחה, ואם תגיעו בצוהריים או בערב תגלו גם תפריט אוכל משגע", כתבה והוסיפה שהיא מצפה לחזור לשם בקרוב.
ההמלצה האשקלונית השנייה של רחלי כבר פנתה לגיוון אחר לגמרי, ואהוב לא פחות – חומוס. "כיף לשבת בחוץ ולספוג את האוירה, יש להם גם פלאפל נהדר ובגדול מדובר בעצירת חובה", אמרה על חומוסיית "חומוס המחמסים" שבעיר.
התחנה השלישית שהיא מאסט באשקלון, מבחינתה של רחלי היא 'בית האוכל הבוכרי', שם תמצאו מגוון מאכלים ומאפים מהמטבח הבוכרי "אותנטי והכי לא מתחנף, סופר טעים ומושלם לקחת הביתה ולחמם בערב".
אם אשקלון מרכזית מידי בשבילכם, ואתם דווקא מחפשים להדרים ליעל גולדמן שמרבה לטייל בארץ יש בשבילכם המלצה על פלאפל שווה שנמצא ביישוב הקהילתי צוקים שבערבה, "הפלאפל של מוש בצוקים לא נופל משום פלאפל בעיר", היא כתבה והוסיפה "גילית את הדרום השנה, היינו במקום נדיר, 'זמן ערבה', יש חדרים רק לעוד שנה אבל שווה לחכות."
מקומות בצפון ששווים עצירה
"ההמלצה שלי היא לעצור ביישוב הדרוזי שנמצא בברכת רם. אפשר למצוא שם שוק מדהים עם פירות נפלאים של האיזור, טחינה ורכז רימונים נהדרים ועוד המון דברים מעניינים", המליץ שף ישראל אהרוני למי שמטייל בצפון הרחוק ובאזור רמת הגולן, :מיד לאחר מכן אפשר ללכת למקווה מים קטן בקרבת מקום ולהתרענן".
גם הבלוגרית שיינא גרשוביץ שמתגוררת ביישוב בצפון כבר יותר משנה בחרה כמובן בפינת חמד צפונית, וממליצה על יקב הרי הגליל השוכן בקיבוץ יראון שבגליל העליון. "מקום שקסם לי מהשנייה הראשונה שהגעתי אליו", כתבה שיינא בהמלצה, והוסיפה "אני לא יודעת להסביר את זה, אבל יש מקומו שאי אפשר לקחת מהם את האווירה ואת החוויה. בקיצור כל מה שצריך בחיים זה יין טוב, אוכל טוב, מוזיקה טובה ואנשים טובים".
גם ירדן הראל נתנה המלצה צפונית, שהפעם נולדה דווקא מטעות, " יצאנו לטיול באזור מאגר גלעד, קצת טעינו בדרך אבל הטעות הובילה אותו ל'בחצר של מונה'... התחלנו עם הפיתה והלאבנה ונשארנו לבופה טעימות שווה במיוחד. אם אתם באזור כדאי לכם לעצור ולטעום את עלי הגפן המעולם ושאר המטעמים שלה."
למי שמחפש מטעמים בצפון הקצת פחות רחוק, המתכונאית יונית צוקרמן ממליצה על פיצה פרסקה, לדבריה, "זו פיצריה קטנה בקיבוץ מסדה שליד טבריה והבצק שם אלוהי. שווה עצירה ושווה אם אתם באיזור לקפוץ, חלום של פיצה."