מי לא מכיר את הסיטואציה הבאה: בוקר, בני המשפחה מתעוררים בעיניים טרוטות ומנסים, כל אחד בדרכו שלו, להכניס קצת אנרגיה בגוף שעד לפני זמן קצר עוד התנמנם לו בשלווה מתחת לשמיכות. זה שוטף פנים וממלא את כל הרצפה במים, השני עסוק בלבזבז את הזמן על חיפוש השלט של הטלוויזיה והשלישית בוכה כי השמלה החגיגית שהיא הכי אוהבת להרוס בחול נמצאת בדיוק בכביסה. תוך כדי זה – אנחנו ההורים. מנסים לארגן את הילדים לבית הספר בין הכנת כוסות של שוקו וקפה ביד אחת, והכנת סנדוויצ'ים ביד השנייה, תוך ניסיון נואש לעמוד בזמנים ולהספיק ללכת לעבודה עם מעט הנשימה שעוד נותרה לנו.

עם סיטואציה דומה בכל בוקר, האם אפשר להאשים מישהו על כך שרוב הסנדוויצ'ים שמביאים ילדי בית הספר לארוחת הבוקר כוללים מריחה מהירה של שוקולד למריחה, ותו לא?

יחד עם זאת, אני בהחלט מאמינה שבתכנון יעיל, אפשר בהחלט לצייד את הילדים בסנדוויצ'ים בריאים, משביעים ומזינים ואשר זמן הכנתם לא יעלה על הזמן שלוקח למרוח שוקולד בכריך.

הילדים אוהבים רק שוקולד, אתם אומרים? אני מאמינה שילדים אוהבים מה שמרגילים אותם לאכול. ואם הילדים יתרגלו מגיל צעיר לקבל בסנדוויץ' שלהם גם דברים אחרים, אזי הם ילמדו לאהוב גם אותם. במידה והילדים שלכם עקשניים במיוחד ניתן לנסות הטריק של "התחלפנו בטעות" בו הילד מגלה את הסנדוויץ' של ההורה בתיק ובלית ברירה נוגס בו ומבין ש- הי, זה ממש טעים…

והנה הרעיונות שלי לשבוע מלא בסנדוויצ'ים טעימים שיהפכו את הבוקר לבריא וטעים יותר:

ביום ראשון – סנדוויץ' עם סלט ביצים:

ברור שאני לא מצפה שתעמדו בבוקר להרתיח ביצים ולהכין מהם סלט. אבל מה הבעיה להרתיח ערב קודם את הביצים, לגרד אותם, להוסיף מעט מיונז ומלח ולשמור במקרר בכלי סגור עד הבוקר? אז זהו. שאין בעיה. והנה בבוקר רק מורחים את הסלט בסנדוויץ' ונגמר הסיפור. יש לכם דקה נוספת? אז פרוסת עגבנייה שתבוא על הממרח תעשה פה רק חסד.

ביום שני – סנדוויץ' עם סלט טונה:

אותו סיפור כמו עם סלט הביצים. פותחים בערב קופסת טונה, מסננים אותה, מוסיפים לה כף מיונז, חצי כפית חרדל ומלפפון חמוץ אחד קצוץ. ממליחים מעט ושומרים בכלי סגור עד הבוקר.

כריך לבית הספר (צילום: Evgeny Karandaev, shutterstock)
גם לסדר קופסת אוכל יפה יכול לעזור | צילום: Evgeny Karandaev, shutterstock

ביום שלישי - סנדוויץ' אבוקדו וגבינה:

מורחים מעט אבוקדו בשל על פרוסת לחם אחת, מעליו מורחים גבינה לבנה או קוטג', על הקוטג' מניחים זיתים מגולענים חתוכים וסוגרים את הכריך. יש לכם דקה נוספת? אז גם פרוסות דקיקות של מלפפון ירוק ילכו פה מצוין.

ביום רביעי - סנדוויץ' חומוס פסטרמה:

מורחים חומוס על שתי פרוסות הלחם, על אחד הצדדים מורחים גם קצת חרדל או ממרח עגבניות מיובשות שקונים מוכן ויש במקרר, מניחים את הפסטרמה, פרוסות של מלפפון חמוץ (שניתן לקנות פרוסים או לפרוס מראש ולשמור במקרר).

מתכונים לממרחים ביתיים נפלאים לשדרוג כל סנדוויץ'>

ביום חמישי -סנדוויץ' צהובה:

מורחים על שתי פרוסות הלחם גבינת שמנת 5%, על אחת מהפרוסות מורחים ממרח פסטו מוכן שקונים מראש ושומרים במקרר, על הממרח מניחים פרוסה של גבינה צהובה (ניתן גם דלת שומן). על הגבינה מניחים עגבניות שרי חצויות וסוגרים את הכריך. הילדים אוהבים בצל? אז פרוסה דקיקה של בצל אדום תעשה רק חסד עם הכריך הזה.

ביום שישי - חמאת בוטנים וריבה:

אז פעם בשבוע בהחלט מגיע משהו מתוק. אם תרצו לצ'פר את הילדים בכל זאת בשוקולד אז אין בעיה. אבל אני בהחלט ממליצה, שאם מתוק אז משהו שמכיל קצת יותר ערכים תזונתיים. על ידי מריחה של חמאת בוטנים עם כפית ריבה נקבל כריך ממש כמו באמריקה ועל זה ניתן להוסיף פרוסות של בננה שתשתלב מצוין עם הטעם. במקום הריבה ניתן לפורר גם על חמאת הבוטנים מעט חלבה. יאמי!

עוד טיפ קטן שיוסיף עניין לכריכים הוא:

 לגוון עם הלחמים. פעם סנדוויץ' מלחם פרוס, פעם לחמנייה עגולה, פעם ג'בטה וכו'.

התייחסו להמלצה על הירקות שהמלצתי כתוספת – כהמלצה בלבד. כמובן שניתן לשנות ולהוסיף כל ירק שהילדים אוהבים. הקפידו לפרוס דק את הירקות בכדי שלא ישתלטו על הטעם אלא ישמשו כתוספת עדינה וטעימה.

בהחלט ניתן לשחק עם הימים בהתאם להעדפות ולמלאי בבית אך העיקרון נשמר זהה: הכנה מוקדמת, מלאי במזווה שיאפשר מריחות זריזות שמעשירות את הטעם וכמובן – קצת אילתור ויצירתיות שלא מזיקים אף פעם.