יש כל כך הרבה סוגים, כל כך הרבה יתרונות בריאותיים ומייחסים להן כל כך הרבה סגולות בריאותיות, שממש חבל לפספס ולוותר עליהן בתפריט שלכם. איך האצות עשויות לשנות לכן את החיים, אילו סוגים כדאי לשלב בתזונה ומה בכלל אפשר להכין מהן? קבלו מדריך עם ריח של ים
- למה בעצם לאכול אצות? באצות יש המון נוגדי חמצון ורכיבים בריאותיים, וויטמינים ומינרלים, הן דלות בקלוריות, אפשר להכין מהן המון מאכלים בריאים בזמן קצר יחסית של הכנה ללא התעסקות. יש אצות שונות שמתאימים למאכלים שונים למשל: אצת נורי שמתאימה יותר לסושי; ווקאמה שמתאימה לסלטים, מרקים ומוקפצים; וספירולינה למשל שמתאימה לשייקים ואפילו קינוחים. באצות יש כמות גבוהה של יוד, מינרל שהגוף לא יודע לייצר לבד וחשוב למערך ההורמונלי שלנו, הוא אחראי על בלוטת התריס, ועל המטבוליזם שלנו.
- אילו ערכים תזונתיים יש באצות? אצות מכילות שפע של חלבון, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ ועוד. בכל סוג של אצה הכמות של הוויטמינים והמינרלים מעט משתנה, ולכן מומלץ תמיד לבדוק מה כתוב על גבי האריזה. באצות כאמור יש גם יוד, כאשר מחסור ביוד למשל, עלול לגרום לעלייה במשקל, נפיחות בצוואר, עייפות ושינויים במצב הרוח, בעיות בייצור הורמוני בלוטת התריס, נשירת שיער ומחזור לא סדיר.
- יתרונות האצות - מייחסים לאצות סגולות בריאותיות רבות בגלל הערכים הגבוהים שבהן, ובינהן: האצות מעולות לעיכול, גם מהסיבה שיש בהם סיבים תזונתיים; הן עוזרות לספיגה טובה יותר של חומרים חיוניים לגוף; הן עשויות לאזן את המערך ההורמונלי, הפוריות, ואף לשפר את חיי המין בכך שהן מעלות את החשק המיני בגברים ובנשים. בנוסף, האצות טובות לעור הפנים ולא סתם חברות הקוסמטיקה מכניסות אותן אל הקרמים שלהן. האצות גם יחזקו את מערכת החיסון ויאזנו את רמות הכולסטרול (כמובן אם תשמרו על אורח חיים בריא בנוסף).
- אילו סוגי אצות מתאימים למאכל? בין האצות המומלצות למאכל:
אצת נורי - המכילה כמות גבוהה של אומגה 3 וחלבון
אצת ווקאמה – אתם מכירים אותה ממרק מיסו בעיקר, והיא מעולה להורדת בצקות ולשריפת שומן, מלאה בוויטמינים ובעיקר בוויטמינים מקבוצת B, והיא מעולה לצמחונים וטבעונים לבוסט של וויטמינים, מינרלים וברזל
אצת קומבו – מועילה במניעת סרטן ואצת ספירולינה מפוצצת בחלבון ונחשבת למזון על מהטבע. - ממה להיזהר כשצורכים אצות? נשים בהיריון, מניקות, אנשים הסובלים מבעיות התריס ומחלות אוטואימוניות, צריכים להיוועץ באיש מקצוע! אצות לעיתים מכילות חומרי ריסוס והדברה.
- כמה חלבון יש באצות? משתנה מאצה אחת לשניה. לדוגמא: ספירולינה - 57 גרם חלבון ב-100 גרם! ווקאמה - 3 גרם חלבון.
- כמה אצות כדאי לאכול? כדאי לאכול כפעמיים בשבוע אצות וליהנות מהרכיבים הבריאותיים שלהן. אנשים עם בעיה בבלוטת התריס, צריכים להתייעץ עם גורם מקצועי לגבי כמות אכילת האצות אם בכלל. אכילת יתר של אצות עלולה לגרום למצב של עודף מינרלים בגוף.
- איך משלבים את האצות בתזונה? אצות מקושרות אצלנו תמיד לסושי, אך ניתן להכניס את האצות לכל מזון אפשרי החל ממרקים ושייקים, למשל אצת הספירולינה, שהיא אצת מים מתוקים עשירה בחלבון שנספג היטב בגוף והטעם שלה לא ממש דומיננטי ומעולה בשייק. אפשר להכין סלטים מעולים מאצות, מוקפצים ואפילו כדורי שוקולד.
מתכון קליל למוקפץ עם אצות:
רכיבים:
- בצל
- שום
- ברוקולי
- גזר
- גמבה
- שעועית ירוקה רחבה
- טופו
- חבילת אצות ווקמה
- כחצי כוס רוטב סויה דלת נתרן
- כוס נוזל קוקוס
- ג׳ינג׳ר
- רבע כוס מייפל טבעי
- כפית מלח
איך מכינים?
- מקפיצים בווק בצל ושום
- מוסיפים את הטופו ואז את שאר הירקות
- מוסיפים את האצות בסוף ומתבלים בסויה, נוזל הקוקוס, ג׳ינג׳ר, מייפל ומלח
- מוסיפים כוס מים ומבשלים כ-10 דקות בלבד עם סיר מכוסה. בתאבון.
הערה - אפשר להחליף את הירקות בכל ירק אחר שאתם אוהבים.
* התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.