אתגר תפוחי העץ: עוגת תפוחים ביתית של יונית צוקרמןעוגת התפוחים ליוותה את יונית מהילדות ומככבת אצלה במטבח, לכבוד אתגר תפוחי העץ היא התנסתה בזנים חדשים, וגם הכניסה כמה שינויים שהופכים את העוגה האהובה למנה מאוזנת יותר
צילום: יונית סולטן צוקרמן
|
מיד כשראיתי את משלוח התפוחים, עלה בי זכרון מתוק מבית אמא, של עוגה לשבת. עוגה שמילאה את הבית בניחוחות מתוקים ועד היום, כבר שלושים שנה, מככבת גם אצלי במטבח באופן קבוע. פעם לא ידענו על זנים, תפוחים היו אדומים, ירוקים או צהובים ועכשיו שיש יותר אופציות לבחירה, זה פותח עולם שלם של אפשרויות אפייה. אישית, אני אוהבת תפוחים חמצמצים – שמחמיאים לסוכר החום שבחרתי לשלב בעוגה, ואוהבת לשלב בין זנים שונים, משום שמתקבלים טעמים עמוקים ומגוונים יותר של תפוחים נימוחים, שילוב מנצח של חמצמץ ומתוק. לקראת השנה החדשה והמאוזנת במטבח עם שופרסל גרין, הפחתתי את כמות השמן בחצי, החלפתי לשמן קוקוס אורגני של שופרסל גרין והשתמשתי בסוכר חום מבית שופרסל גרין – והתקבלה תוצאה משגעת, מתוקה וקצת יותר מאוזנת. יונית צוקרמן משתפת במסע שלה לאיזון> זו עוגה שהיא פתרון מהיר לשישי בצהריים או לאורחים שמפתיעים – תוך שעה יש לכם עוגה טעימה שנראית מעולה עם טוויסט פשוט: הופכים אותה אחרי שהיא מתקררת ומתייצבת ומגלים שכבת תפוחים אפויים לתוך העוגה שנותנת לה מראה מיוחד. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מדליקים תנור על 170 מעלות 2 פורסים את התפוחים לחתיכות בינוניות, מקמחים משמנים ומניחים בתחתית התבנית - 2 כפות סוכר חום, כף רום, כף קינמון וחצי כוס שקדים 3 מערבבים את שאר המרכיבים יחד ויוצקים מעל התפוחים בתבנית 4 מכניסים לתנור לארבעים עד ארבעים וחמש דקות – מומלץ לעקוב בעשר בדקות האחרונות אחרי ההתקדמות כי כל תנור הוא קצת שונה 5 נותנים לעוגה להתקרר כשעה לפחות, ורק אחר כך הופכים 6 נהנים מעוגה קלילה להכנה, יפה וכל כך טעימה! |