אתגר תפוחי העץ: סלט בורגול עם סלק, עשבי תיבול ותפוחיםמה קורה כשרחלי קרוט מתבקשת להכין מנה עם תפוחי עץ? אתם מקבלים מתכון לסלט צבעוני, מזין ומשביע שיכול לעבוד כתוספת או כארוחה בפני עצמה
רחלי קרוט
| מגזין שופרסל
| פורסם 04/01/21 16:14
צילום: רחלי קרוט
|
אם יש משהו שאני ממש אוהבת זה סלטים. בעיקר כאלה שיש בהם תוספות מעניינות או שילובי מרקמים וטעמים. תנו לי סלט בורגול, סלט קינואה או סלט עדשים ואני לא צריכה כלום ליד. הסלט שלפניכם הוא הרבה מעבר לסלט. הוא מהווה תוספת או מנה בפני עצמה והוא נהדר כארוחת ערב, כשבאים אורחים או כשיוצאים לאכול בחוץ ורוצים משהו שיכול להחזיק כמה שעות טובות בלי מקרר. אגב, מומלץ להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר. רחלי קרוט משתפת במסע שלה לאיזון> הפעם שילבתי כאן בורגול שהוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי ביותר וגם סלק שמביא איתו מתיקות עדינה, עשבי תיבול שמוסיפים רעננות ותפוחים מזן קנזי שהוא קצת מתוק וקצת חמוץ ובעיקר מאוד פציח ועסיסי והוא משתלב כאן בצורה מושלמת. בקיצור, רוצו להכין: המצרכים :
לרוטב
אופן ההכנה:1 מבשלים את הבורגול במים מומלחים עד שהוא רך ומסננים מכל הנוזלים. מניחים בצד 2 מבשלים את הסלקים, עם הקליפה, עד ריכוך וקולפים. חותכים לקוביות קטנות 3 חותכים את התפוחים לקוביות קטנות וקוצצים גס את עשבי התיבול 4 במחבת חמה, ללא שמן, קולים את הגרעינים או השקדים עד להזהבה יפה ומצננים 5 בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים 6 מערבבים את מצרכי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. יתכן ותצטרכו יותר מלח תלוי במידת המליחות שאתם אוהבים 7 מזלפים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים |