עוגת התפוזים של יונית צוקרמןיונית צוקרמן מכינה עוגה חורפית עם זכרונות ילדות וריח הדרים מופלא שמשתלט על הבית
צילום: יונית סולטן צוקרמן
|
עונת החורף היא בשבילי ריחות של הדרים. כל פירות ההדר שמתרכזים יחד ומופיעים במטבח בשלל צורות: כריבה, פירות טריים, רטבים לסלט וכמובן מככבים במאפים ועוגות. עוגת התפוזים הזו היא עוגה מנצחת לכל דבר, קטנים וגדולים נהנים ממנה, מטעמים נוסטלגיים של פירות שאותי לוקחים לילדות חורפית, עם זכרונות של ניחוח עוגת של תפוזים שמשתלט על כל המטבח והבית ועושה טוב לנשמה ולגוף. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מפרידים חלבונים וחלמונים 2 מקציפים חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד 3 מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת עוגת תפוזים ושקדים מהירה וקלה להכנה> 4 מקפלים את 2 מרכיבי הקערות יחדיו 5 מעבירים לתבנית גבוהה עם חור במרכזה (קוגלהוף) 6 אופים על 160 מעלות במשך שעה ועשרים וחמש דקות. כדאי תמיד לעקוב אחרי העוגה, כל תנור קצת שונה ממשנהו |