1 משרים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה.
2 מחממים בסיר בינוני-גדול שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שום וסלרי עד ריכוך.
3 מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
4 מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים.
5 מוסיפים כ-2 וחצי ליטר מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 35 דקות או עד שהעדשים רכות מאוד.
6 מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. מדי פעם מערבבים.
בתיאבון!