מרק תירס עם קארי, קרם קוקוס ואטריות שעועית. הוא מתקתק בזכות התירס והקרם קוקוס, חרפרף בעדינות בזכות הקארי והוא הופך לארוחה שלמה הרבה בזכות אטריות שעועית שאני שרופה עליהן. את המרק הזה, שהכרתי לראשונה במסעדת ג'ירף הכנתי עם אחת הנשים הכי מוארות שאני מכירה. כזאת שכל מי שפוגש אותה מתאהב - ירדן הראל. מעטות הנשים שאני מכירה שמצליחות לשנות אנרגיה בחדר רק בהיותן הן. עם החיוך הגדול וההכלה לכל מה שקורה מסביב. המפגש שלנו הפעם סבב סביב אטריות שעועית ובזמן שהיא גלגלה רולים של דפי אורז במילוי ירקות ואטריות שעועית' אני הכנתי מרק תירס משגע. ואיזה כיף לנו שגרין מאתגרים אותנו כל חודש מחדש ובזכותם נולדים מפגשים כיפיים ואוכל מושלם. בקיצור, היה תענוג גדול.
מרק תירס
- 3 כפות שמן
- 2 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
- 4 שיני שום, קלופות
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1 כפית משחת קארי ירוק או קארי מאסאמן – לא חובה
- 4-5 קלחי תירס מתוק
- 1 כף רוטב דגים או רוטב סויה לגרסה טבעונית
- 5 כוסות מים
- 1 כף קורנפלור
- 1 קופסה (400 מ”ל) קרם קוקוס אורגני שופרסל green
- 1/2 חבילה אטריות שעועיתאורגניות של green\
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- 4 ענפי בצל ירוק, קצוצים לטבעות
-
מניחים את האטריות בקערה גדולה ושופכים מעל מים רותחים עד כיסוי. מערבבים וממתינים 5-10 דקות. מוודאים שהאטריות רכות, ואם לא משאירים אותן עוד 5 דקות בקערה, ומסננים את המים. כדי שהאטריות לא ידבקו עד שהמרק מוכן, מזלפים מעל כמה טיפות שמן שומשום או שמן רגיל ומערבבים
-
קוצצים דק את השום ומגרדים את הג’ינג’ר על החלק הדק בפומפייה
-
חותכים את גרגירי התירס מהקלחים
-
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים שום וג’ינג’ר במשך 2 דקות
-
מוסיפים קארי ומטגנים 2-3 דקות
-
מוסיפים גרגירי תירס, 4 כוסות מים ורוטב דגים. את כוס המים הנותרת מערבבים עם הקורנפלור ומוסיפים למרק. מבשלים במשך 30 דקות
-
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם יחסית אחיד. זה בסדר אם נשארים קצת גרגירי תירס
-
מוסיפים קרם קוקוס וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. זה השלב גם לטעום ולראות אם חסר תיבול. אם התירס שלכם מתוק כמו שצריך רוב הסיכויים שרק תצטרכו להוסיף מלח קצת. אם התירס לא מתוק והמרק לא מספיק מתקתק אפשר להוסיף כפית סוכר או 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק ולערבב
-
מוסיפים את האטריות, מכבים את האש ומגישים עם המון כוסברה ואפשר לשדרג גם עם צ’ילי גרוס
הערות ושדרוגים
– במקום תירס מתוק אפשר להשתמש ב-3 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים או מקפוא.
– אם אתם רוצים להמיר את הקרם קוקוס במשהו אחר אפשר שמנת מתוקה 38% ואפשר גם שמנת לבישול 15%
– אם המרק סמיך לכם מדי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים ואם המרק קצת מימי אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור שמערבבים עם חצי כוס מים
מתכונים ללא גלוטן שיתאימו לכל ארוחה>
ספרינג רולס
- 6 דפי אורז
- שליש כרוב סגול
- 2 גזרים קלופים
- נבטים - לא חובה
- 2 מלפפונים
- עלי כוסברה
- 1/2 צרור בצל ירוק
- 1/2 שקית אטריות שעועית
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות סויה
- 1/2 כפית שמן שומשום
-
חותכים את הכרוב, הגזר והמלפפון לרצועות דקות
-
מניחים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים וממתינים חמש דקות עד שהאטריות רכות, מסננים
-
מוסיפים לאטריות רוטב צ'ילי, סויה ושמן שומשום ומערבבים
-
ועכשיו מרכיבים: מרטיבים דף אורז במים זורמים לכמה שניות ומניחים על השיש. מניחים פס נדיב של ירקות ומעליהם את חופן אטריות שעועית ובצל ירוק או כוסברה
-
סוגרים את דף האורז מהצדדים פנימה ומגלגלים ליצירת אגרול
-
טובלים ברוטב סויה או צ'ילי ומתענגים