• 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב 1% נטול לקטוז
  • ½ כוס שמן חמניות
  • ⅓ כוס רסק תפוחים
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא/ קמח רגיל
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס קוואקר להכנה מהירה
  • 2 תפוחים אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מכינים 14 כוסות נייר לקאפקייקס על תבנית
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר כדקה
  4. מוסיפים חלב, שמן ורסק תפוחים תוך כדי ערבוב
  5. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, קינמון, אבקת אפייה ומלח
  6. טורפים עד שהבלילה כמעט אחידה, ומוסיפים את הקוואקר והתפוחים ומערבבים שוב קלות
  7. בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל כוס קאפקייק עד ¾ מגובהה
  8. אופים כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים

הערות:

  • לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
  • שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר עד שלושה ימים