- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב 1% נטול לקטוז
- ½ כוס שמן חמניות
- ⅓ כוס רסק תפוחים
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא/ קמח רגיל
- 1 כפית קינמון
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס קוואקר להכנה מהירה
- 2 תפוחים אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מכינים 14 כוסות נייר לקאפקייקס על תבנית
- בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר כדקה
- מוסיפים חלב, שמן ורסק תפוחים תוך כדי ערבוב
- מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, קינמון, אבקת אפייה ומלח
- טורפים עד שהבלילה כמעט אחידה, ומוסיפים את הקוואקר והתפוחים ומערבבים שוב קלות
- בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל כוס קאפקייק עד ¾ מגובהה
- אופים כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים
הערות:
- לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.
- שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר עד שלושה ימים