אם יש משהו שהוא יותר מפתה מגלידה קרירה ומפנקת ביום קיץ לוהט, זו גלידה קרירה ומפנקת שמוגשת בתוך שתי עוגיות עסיסיות ומועשרות בפינוקים מכל טוב.
תשכחו כל מה שאי פעם ידעתם על קסטה משמימה שמורכבת משני ביסקוויטים יבשים שבתוכם מונח ריבוע של גלידה, ותגידו היי גדול לדבר הטעים הבא.
עוגיות הגרנולה המפונקות שלהלן, מושלמות כמובן גם כסתם משהו טעים ליד הקפה, אבל הייחודיות שלהן היא שניתן לאחסן אותן במקפיא והן תישארנה רכות ומוכנות לאכילה מיד כשהן יוצאות ממנו.
בשל כך ניתן להכין כמות גדולה ולהוציא כל פעם אחת או שתיים בשעת הצורך, וכמובן שתמיד כדאי שתהיה קופסא של גלידה במקרר כדי שתוכלו להניח שני כדורי גלידה על עוגייה אחת ולסגור עם עוד עוגייה. הסנדוויץ' קסטה שלכם מעולם לא היה טעים יותר.
חופש הגדול עוד רגע כאן, וזו גם דרך נהדרת לפעילות עם הילדים. מכינים יחד את העוגיות, מחכים בסבלנות שיתקררו היטב, ממלאים בגלידה בכל טעם שאוהבים ומגלגלים בסוכריות צבעוניות. ואם תרצו ממש להתפרע תוכלו להכין גם רוטב שוקולד חם ולהזליף על כל השחיתות הזו ממש לפני ההגשה.
יאמי! איזו חגיגה!
- 200 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות קמח
- 2.5 כוסות קוואקר
- 1/2 שקיק אבקת אפיה
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- 2 כפות חמאת בוטנים
- מכניסים את החמאה ואת הסוכר לקערת מערבל ומקציפים שתי דקות יחד
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת לתפוחה ובהירה יותר
- מחליפים את המקצף במערבל לזה עם האות K, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים יחד במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה
הערה – במידה ואין מיקסר, ניתן להקציף את החמאה עם הסוכר עם מקצף ידני ואחר כך ללוש יחד את כל שאר המוצרים - יוצרים מהתערובת עיגולים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים אותם בתבנית במרחק של כמה ס"מ זה מזה, משום שהם מתרחבים באפיה
- אופים בחום של 150 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות קלות
- מניחים לצינון מלא
- לקוקילידה – מניחים על חלקה השטוח של עוגייה 1-2 כדורי גלידה, וסוגרים בעוגייה נוספת