מתכון לפריקסה אפוי ממולא בדברים שאני הכי אוהב. לחמניית שמרים אפויה וטעימה ממולאת בטונה, ביצה קשה, תפוחי אדמה, זיתים, סלטים, טחינה ורודה ועוד הפתעות. זו גם ההזדמנות להגיד לחברים בשופרסל גרין תודה שאיתגרו אותי להכין את כריך החלומות שלי בגרסה מאוזנת וכך נולד הפריקסה הלא מטוגן והכי מפנק שיש

לבצק לחמניות 

  • 1 ק"ג קמח 

  • 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים

  • 70 גרם סילאן אורגני green  (אפשר להחליף בסוכר קנים חום / סוכר לבן)

  • 80 מ"ל שמן זית אורגני green

  • 600 מ"ל מים

  • 20 גרם מלח

למילוי 

  • 4 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות

  • 8 ביצים קשות

  • 3 חבילות טונה במים מסוננת היטב

  • ממרח פלפלים קלויים / אריסה / לימון כבוש

  • זיתי קלמטה

  • צנון

  • בצל ירוק

לסלט ירקות

  • 2 מלפפונים

  • 3 עגבניות

  • בצל סגול

  • שמן זית

  • מלח

  • מעט לימון

לטחינת סלק –

  • חבילת טחינה אורגנית green

  • 2 סלקים קטנים מבושלים (אפשר לוותר ואז זו הופכת לטחינה רגילה)

  • כ-2 כוסות מים (להוסיף מים לפי הצורך)

  • 3 שיני שום

  • כפית מלח

  • מיץ מלימון שלם

  1. בקערת מיקסר לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים מכוסה כשעה עד שעה וחצי להכפלת הנפח
  3. מחלקים את הבצק שתפח לחתיכות במשקל 120 גרם. בידיים משומנות יוצרים מכל חתיכה לחמנייה הדומה בצורתה לפריקסה
  4. מסדרים את הלחמניות על נייר אפייה משומן (כ-6 לחמניות במגש) ומברישים בשמן זית. מתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח
  5. אופים ב-180 מעלות טורבו 20-25 דקות
  6. מכינים טחינת סלק: טוחנים היטב במעבד מזון ומוסיפים מים עד למרקם הרצוי
  7. לסלט ירקות: חותכים קצוץ את כל הירקות ומתבלים
  8. להרכבה: חותכים את הלחמניות, מורחים מהטחינה וממרח הפלפלים, מפזרים טונה, תפוחי אדמה, ביצים קשות, סלט, זיתי קלמטה, צנון ובצל ירוק ומגישים

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)