ל"ג בעומר הוא סיבה נהדרת להכנת מנת תפוחי אדמה, מוצר כמעט אינסופי מבחינת אפשרויות ההכנה שלו.
לכל מדינה בעולם יש מנת דגל של תפוחי אדמה כמו למשל פטאטס בראבאס מספרד, האש בראונס אמריקאים, הצ'יפס ההולנדי המוכר, גראטן תפוחי אדמה הצרפתי ועוד ועוד. הפעם בחרתי מנה בהשראה מקסיקנית עם מרכיבים מקומיים/
-
4 תפוחי אדמה גדולים לאפייה (שטופים היטב ומיובשים, עם קליפתם)
-
פחית שימורים של שעועית אדומה אורגנית green או פחית שימורים של שעועית שחורה – לא לסנן מנוזלים
-
שמן זית שופרסל green
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות – אפשר להמיר בפולפה או רסק עגבניות
-
¼ כפית סוכר
-
6-7 כפות גבינת צ'דר מגוררת
-
2-3 שיני שום כתושות
-
כוסברה
-
מלח
-
צ'ילי יבש
- מחממים תנור למאתיים מעלות ומכניסים את תפוחי האדמה לאפייה של שעה/שעה ורבע עד שהם התרככו
- חוצים את תפוחי האדמה ומאפשרים להם להתקרר מעט (לא מכבים את התנור)
- בינתיים במחבת מטגנים במעט שמן את שיני השום הכתושות ומוסיפים עגבניות קצוצות (אפשר להמיר בפולפה או רסק עגבניות), מוסיפים לעגבניות מעט סוכר, ומערבבים היטב
- אחרי ריכוך העגבניות (כשתיים שלוש דקות) מוסיפים את השעועית וכן את הנוזל שבפחית השימורים, ממשיכים לערבב עד שהנוזל מתאדה ברובו
- בעזרת כף מוציאים מתפוחי האדמה החצויים את מרבית הבשר שלהם ומייצרים סירות שניתן למלא
- את בשר תפוחי האדמה מוסיפים לתבשיל השעועית, ממליחים אם צריך, ומוסיפים מעט צ'ילי יבש
- מוסיפים לתוך התבשיל גם כ-3 כפות צ'דר מגורר ומערבבים עד שהגבינה נמסה
- ממלאים את סירות תפוחי האדמה בתבשיל, מוסיפים מעל כל סירה מעט גבינה מגוררת ומחזירים לתנור לרבע שעה
- כשהתפודים מוכנים מעטרים בכוסברה קצוצה מעל כל אחד מהם ומגישים לצד סלט אבוקדו טרי, וסלט עגבניות קצוצות עם בצל, שום וכוסברה בקצת שמן זית ולימון