אתם לא מאמינים כמה טעים זה יצא. כמה קל להכין. כמה בריא ושמח.
יש גרסה טבעונית וגרסה צמחונית, ואפשר להכין את ההמבורגר גם כקציצות ולהגיש עם סלט. כאן ספציפית הגשתי את זה עם לחמניות פשתן (כי אני משתדלת לא לאכול הרבה פחמימות) וירקות ותקשיבו - מדובר באמת בביס חלום.
יום ההמבורגר ממש מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן להכין את הארוחה הזאת שמביאה איתה המון ערכים תזונתיים מעולים - מהסלק, מגרגירי חומוס, מטחינה אורגנית נהדרת של GREEN, מפטריות ועוד הפתעות שאני בטוחה שיש לכם במקרר.
- 2 כפות שמן זית אורגני green
- 1 בצל לבן גדול, קלוף
- 4 שיני שום, קלופות
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית אבקת שום
- 4 פטריות יער או 8 פטריות שמפניון
- 1 סלק גדול וקשה
- 3/4 כוס גרגירי חומוס רכים (ללא נוזלים בכלל)
- 2 כפות טחינה גולמית מלאה אורגנית – אני השתמשתי בזאת של green
- 1 ביצה L (לגרסה טבעונית ראו למטה בהערות)
- 3 כפות שיבולת שועל green להכנה מהירה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות וחותכים את הפטריות לקוביות בגודל 1 ס”מ
- במחבת רחבה מטגנים את הבצל והשום במשך 5 דקות עד ריכוך
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות. מתבלים במלח, פלפל ואבקת שום
- בינתיים קולפים את הסלק ומגרדים את הסלק על החלק הדק בפומפייה
- מוסיפים את הסלק למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהסלק מצטמצם ואין נוזלים במחבת. זה לוקח בערך 8 דקות
- בינתיים מועכים בקערה גדולה את גרגירי החומוס ביחד עם הטחינה לממרח כמה שיותר חלק
- כשהסלק במחבת מוכן (חשוב שלא יהיו נוזלים – אם יש, מסננים אותם החוצה) מוסיפים את תכולת המחבת לחומוס עם הטחינה ומערבבים היטב היטב
- מוסיפים ביצה ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד יממה. לא לדלג על שלב המקרר כי שיבולת השועל צריכה לספוג את הנוזלים ולהתרכך
- יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת, עדיף בעזרת ידיים רטובות או משומנות, ומטגנים במחבת עם ממש מעט שמן זית עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים.
*מומלץ לטגן על אש נמוכה כדי שגם החלק הפנימי יקבל את החום ויאפה. עוד אופציה היא לאפות את ההמבורגרים בתנור על נייר אפייה משומן מעט עם שמן זית.
** לגרסה טבעונית מוותרים על הביצה ועל הקוואקר. רק חשוב לוודא שהתערובת מספיק יציבה ואם היא רכה מדי אפשר להוסיף כף שיבולת שועל דקה.