-
5 כפות שמן קנולה
-
3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות
-
1 כוס בורגול
-
1 כפית מלח
-
3 כוסות מים רותחים
-
1 כוס עדשים שחורות
-
3 כוסות מים קרים
-
½ כפית כמון
-
½ כפית מלח
-
¼ כפית קינמון
-
¼ כפית בהרט
- בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-45 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם זהובים-שחומים
- בקערה בינונית שמים את הבורגול והמלח ומוזגים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים וכעבור 15 דקות מסננים את הבורגול משאריות המים (חשוב לבדוק שהוא אכן מוכן ואם הוא לא, מחכים עוד 5 דקות)
- בסיר בינוני שמים עדשים ו-3 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים
- כשהבצלים מוכנים מוסיפים לסיר את הבורגול המוכן ואת כל התבלינים - כמון, מלח, קינמון ובהרט
- מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומכבים את האש
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם