לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי, החלטתי בתור צמחונית מושבעת לחגוג עם המבורגר צמחוני של שופרסל שלא מרגיש כמו תחליף אלא כמו מנה שווה, במיוחד בהכנה על הגריל או על הפלנצ'ה לתחושה מעושנת.
אבל מה שיותר חשוב היא התוספת המושלמת לצד המבורגר, מנה שפעם הייתה המנה הכי מבוקשת בהמבורגריות ועד היום יש לה מקום חם בליבי: הום פרייז, תפוחי אדמה עטופים רוטב צ'ילי מתקתק וממכר.
קבלו את המתכון שלי להום פרייז יחד עם טיפים להכנת ההמבורגר צמחוני של שופרסל.
-
1 בורגר צמחוני שופרסל green
-
לחמניות המבורגר
-
מלפפון חמוץ
-
בצל סגול
-
חסה
-
עגבניה
-
שמן זית אורגני שופרסל green
להום פרייז:
-
5 תפוחי אדמה (עם הקליפה) חתוכים לקוביות בינוניות
-
שמן זית green
-
30 גרם חמאה
-
מלח
-
פלפל
-
4 כפות צ׳ילי מתוק
-
כף פפריקה
-
שומשום
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר מים חמים עד ריכוך מלא. מסננים ומצננים
-
מחממים את התנור ל-200 מעלות
-
פורסים על תבנית עם נייר אפיה, ונותנים להם להתקרר. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור עד להזהבה
-
להכנת הרוטב: במחבת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הצ׳ילי והפפריקה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. לאחר ההגשה מפזרים שומשום
-
כדי להכין את ההמבורגר של שופרסל בצורה מושלמת, יש מספר אפשרויות: מברישים מעט שמן בשני צידי ההמבורגר ואופים על 180 מעלות למשך 20 דקות. אני אוהבת להגביר את החום של התנור ל-220 מעלות לחמש דקות האחרונות עם אופציית גריל כדי ליצור אפקט של השחמה אבל זה כבר עניין של טעם. לחילופין ניתן לצלות על גבי מחבת פסים שחיממנו כמה דקות - מניחים מעט שמן זית וצולים כחמש דקות לכל צד
-
מהמחבת או תנור, יש להעביר מיד ללחמניה שהכנו מראש עם כל התוספות האהובות עליכם כמו עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל, חסה וכו' לצד ההום פרייז