עוגיות פקאן עם שוקולד

אז להיות בנבחרת של שופרסל גרין, מביא איתו הפתעות מתוקות. הפעם נפגשתי עם תומר להכין מנה עם אותו חומר גלם, שמקרה שלנו זה חייב להיות מתוק כמו סוכר (חום אורגני). אז הנסיך הזה הגיע אלי והכנו עוגיות. כל כך מושלמות שהן נחטפו, התחסלו, נעלמו תוך כמה שעות.

  • 200 גרם חמאה רכה

  • 300 גרם סוכר קנים חום אורגני green

  • 2 ביצים

  • חצי כפית מלח

  • 400 גרם קמח (2+3/4 כוסות)

  • 10 גרם אבקת אפייה (שקית)

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 100-200 גרם פקאן (או אגוזי מלך)

  1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר
  2. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים היטב
  3. מוסיפים את יתרת החומרים ומאחדים לבצק אחיד. מומלץ להכניס את הבצק למקרר לכשעתיים.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים גדולים במשקל 70-90 גרם ומניחים על התבנית ולוחצים עליהם מעט. יש לסדר במרווחים
  5. מפזרים מעל עוד שוקולד ופקאנים
  6. אופים ב-175 מעלות טורבו כעשר דקות עד להזהבת השוליים
     

*ניתן להכין גם עוגיות מיני ולאפות פחות זמן

עוגת תפוחים ומייפל

עוגת מייפל ותפוחים (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

ל-2 תבניות אינגליש קייק או 10 תבניות עוגה אישיות

  • 3 ביצים L
  • 250 גרם סוכר קנים חום אורגני שופרסל green
  • 200 מ"ל שמן
  • 200 גרם רסק תפוחים
  • 200 גרם תפוחים מגורדים גס
  • 280 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • מעל העוגה – 5-6 תפוחי פרוסים דק לסידור מעל העוגה כרעפים
  • סירופ מייפל אורגני שופרסל green להברשה מעל העוגה

  1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר כחמש דקות
  2. מוסיפים שמן, רסק תפוחים ותפוחים המגורדים
  3. מערבבים היטב ולאחר מכן מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומאחדים
  4. מוזגים לתבניות משומנות, מסדרים מעל תפוחים פרוסים דק כמו רעפים ואופים כ-30-45 דקות ב170 מעלו טורבו (את העוגות האישיות אופים תחילה 25 דקות ובודקים באמצעות קיסם אם הן מוכנות)
  5. מצננים מעט את העוגות ומברישים בסירופ מייפל

הערות ושינויים:

  • ניתן להכין את העוגה עם סוכר לבן
  • ניתן להמיר מחצית מהקמח לקמח כוסמין לבן
  • ניתן להוסיף כפית קינמון לתערובת

יעל גולדמן ותומר אומנסקי