פאד תאי צמחוני
פאד תאי היא מנת אטריות אורז קלאסית שתמצאו בכל מסעדה אסייתית, אבל מאוד בקלות אפשר גם להכין אותה לבד בבית, לגוון בתוספות ולשלוט ברמת החריפות.
אטריות אורז בשמן צ'ילי
יש עוד לא מעט דרכים להכין מוקפץ על בסיס אטריות אורז, וזו אחת הפשוטות והטעימות שבהן. מתכון של ריטה גולדשטיין שהוא מינימליסטי אבל טעים בטירוף. רק שימו לב לחריפות והיזהרו במינונים.
למתכון מוקפץ שמן צ'ילי של ריטה>
מוקפץ חמוץ מתוק
עוד רעיון זריז ומפתיע עם אטריות אורז תמצאו במתכון הזה של ירדן הראל שמשלב ירקות סטנדרטיים עם תוספת מפתיעה – אננס, שמייצר שילוב טעמים מיוחד.
למתכון מוקפץ חמוץ מתוק של ירדן הראל>
מוקפץ פטריות וחמאת בוטנים
אם אתם מעדיפים את המוקפצים שלכם עם רטבים יותר סמיכים ועשירים, זה אחד שאתם לגמרי צריכים להכין. מתכון של יונית צוקרמן למוקפץ של אטריות אורז עם פטריות ושום ברוטב עשיר על בסיס קוקוס וחמאת בוטנים.
ירקות מוקפצים בחמאת בוטנים
עוד מתכון עם חמאת בוטנים אבל באווירה שונה לגמרי, אטריות שעועית עם המון ירקות מוקפצים במנה קלילה, צבעונית במיוחד ועשירה בטעמים, שהיא גם טבעונית, גם נטולת גלוטן וגם דורשת רק כמה דקות עבודה.
למתכון אטריות ברוטב חמאת בוטנים>
אורז מוקפץ ב-10 דקות
לא רק אטריות אפשר להקפיץ, ואם במקרה נשאר לכם אורז לבן מאתמול שבא לכם לנצל המוקפץ הזה הוא דרך נהדרת לעשות את זה. מתכון שאריות פשוט, מהיר וטעים שאפשר לשנות ולשדרג עם כל ירק שיש לכם בבית.
אורז אסייתי
עוד מתכון שאריות מעולה, שאפשר לתקתק ברגע עם כל ירק קפוא שנשאר לכם במקפיא. מוסיפים רוטב אסייתי קלאסי על בסיס סויה, וכדי להוסיף עניין גם ערימה יפה של נודלס קריספיים, שמכינים בטיגון קל, ממש בחצי שניה.
טופו מוקפץ על אורז קוקוס
נקנח עם שני מתכונים במחיר של אחד, שיוצרים יחד את ארוחת הצהריים המושלמת. רחלי קרוט במתכון לטופו שמוקפץ יחד עם ברוקולי וקשיו ושמכינים הכי בקלות, ומגישים על אורז קוקוס מבושם שגם מי שלא חובב קוקוס יתלהב ממנו.