הסירים אצלי תמיד גדולים, רחבים ושטוחים. אני מאכיל הרבה אנשים ואני אוהב את הסירים האלה במיוחד למנות של "הכל בסיר אחד", בין הוא נכנס לתנור או עומד על הכיריים. אני אוהב שכל המוצרים בסיר פרושים בשכבה אחת, מה שמאפשר להם להתבשל בצורה אחידה, וכן, גם להראות יפה. בשיטה הזו אני יכול להכין מספר תבשילים שונים, חלק יכנסו לתנור, חלק ילכו לכיריים ובארוחת הערב יהיה לכווווולם, מה לאכול.
העיקרון הוא פשוט, מכניסים את כל מוצרי המנה לסיר, מערבבים ומעבירים לתנור או לכיריים, וכעבור שעה קלה, המנה מוכנה והיא כוללת בה את כל מה שמנת אוכל טובה צריכה.
-
4 כרעיים של עוף, חצויות
-
מלח, פלפל גרוס
-
5-6 לפתות קטנות וטריות חתוכות לאורכן לששה פלחים
-
2 בצלים סגולים קלופים, חתוכים לאורכם לשמונה פלחים
-
6 שיני שום שלמות, מעוכות
-
3 גבעולי אורגנו טרי
-
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
לרוטב:
-
2 כפות משחת תמרינדי
-
2 כפות דבש
-
רבע כוס שמן זית green
-
כוס מים
- ממליחים ומפלפלים את העוף, שמים את כל המוצרים בסיר
- מערבבים את כל מוצרי הרוטב בקערית, יוצקים לסיר ומערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים שוב
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לחצתי שעה
- מסירים את נייר הכסף, "משקים" את התבשיל ברוטב שבתבנית וצולים עוד כחצי שעה, לא מכוסה, עד שהעוף משחים יפה