כריכי סקונס
נתחיל את הרשימה שלנו עם כריך לא קלאסי בכלל. על פי שף ישראל אהרוני ארוחת העשר המושלמת מבוססת על קלאסיקה בריטית. מתכון לשתי גרסאות ללחמניות סקונס – לחמניות אנגליות מבצק מיוחד ופשוט להפליא להכנה (הטריק הוא שלא לשים אותו בכלל) בגרסה מלוחה ובגרסה מתוקה שתלך נהדר עם חמאת בוטנים וריבה.
כריך ארטישוק של אהרוני
נמשיך עם מתכון נוסף של אהרוני, שיתאים כנראה רק לילדים ומתבגרים אניני טעם במיוחד, אבל הוא נראה כל כך טוב שלא יכולנו לוותר.כריך מושקע במיוחד שכולל ממרח ארטישוק עם המון תוספות, בתוך לחמניית כוסמין, עם גבינה מלמעלה והכל יחד מתחמם לו בגריל. איך אפשר לסרב לכריך כזה?
למתכון כריך החלומות של ישראל אהרוני>
כריך טופו מעושן
ריטה גולדשטיין ידועה כמשקיענית כריכים ומספר ההופעות שלה ברשימה הזו תוכיח את זה. אם יש לכם עסק עם ילדים טבעוניים ואתם רוצים לוודא שהם מקבלים מספיק חלבון, המתכון שלה לטופו מעושן יסגור לכם פינה. כל מה שצריך זה לתת לטופו את הזמו שלו במשרה כדי שיספוג טעמים ומשם הדרך לכריך הטבעוני המושלם קצרה במיוחד.
למתכון כריך טופו מעושן של ריטה>
כריך חלה וחביתת ירק
עוד הברקה של ריטה גולדשטיין, הפעם לא לקהל הטבעוני – חלה טרייה מרוחה בחמאה ועליה חביתת ירק מושקעת במיוחד שעמוסה בכל טוב. אנחנו ממש ממליצים לא לוותר על המרכיב הסודי, מנקאי – סופר פוד קטן שעושה הבדל גדול.
למתכון כריך חביתת ירק של ריטה גולדשטיין>
כריך ירוק של רחלי קרוט
אמרנו ירוק ובריא? המתכונאית רחלי קרוט החליטה לקחת את המאוזן לאקסטרים עם כריך עשיר שכולו בריאות בגוון ירקרק, עם מלפפון, תרד, אבוקדו וכמובן טחינה ירוקה שתלך עם הכל. אם גידלתם את הילדים שלכם לאהוב ירקות הם יעופו על זה, ואם לא - אולי עוד לא מאוחר?
כריך אבוקדו של אנה ארונוב
אם נחזור רגע לבסיס – הרי ברור לכולנו שהכריך המושלם הוא פשוט כריך אבודקו לא? אבל תאמינו או לא, עד גיל 18 אנה ארונוב בכלל לא ידעה מה זה אבוקדו, אחר כך היא שנאה אותו, והיום? הוא אחד המאכלים האהובים עליה, במיוחד כשהוא משולב בכריך טוב ממש כמון כאן.
קופסת אוכל מהחלומות
שכחו רגע מכריכים וקבלו רעיון קצת אחר לקופסת אוכל – המתכונאית יונית צוקרמן פירקה את כריך החביתה הזכור לה מארוחות העשר של ילודתה לקופסת אוכל מושקעת ועשירה במיוחד, שכוללת חביתה מגולגלת, ירקות חתוכים, גבינות ועוד. מתערבים שזו קופסה שתצליח לשמח כל ילד שמתבאס לחזור ללימודים.
קרפ ללא גלוטן
עוד רעיון שהוא לא כריך קלאסי – במקום לחם תקתקו את הקרפ הזה של עומר מילר שדורש רק שני רכיבים ונולד באלתור גמור שהתחיל מזה שבנו ביקש פיתה צבעונית. התוצאה היא טורטייה או קרפ עדשים כתומות שמכינים בדקות. כאן הוא וממולא בתבשיל שמורכב מהאורז שנשאר מאתמול ועוד כמה הפתעות, אבל אפשר לגוון עם כל מילוי שהילדים אוהבים ושיתאים ליום לימודים.
טורטיה מגולגלת
בין אם אתם מכינים קרפ בעצמכם, או משתמשים בטורטיות מוכנות, הרעיון של כריך מגולגל בהחלט יכול לגוון לילדים אץ ארוחת העשר. הנה מתכון של המתכונאית רחלי קרוט לכריך של טחינה וירקות בתוך טורטיה, שמגולגלת ממש כמו רול סושי.
למתכון סושי טורטיה של רחלי קרוט>
לחמניות גבינה ללא גלוטן
עוד רעיון שישדרג את ארוחת העשר מסתם עוד ריך לפינוק אמיתי, הוא להכין את הלחמניות בעצמכם. זה אולי נשמע כמו טרחה גדולה, במיוחד כשמדובר במתכון ללא גלוטן, אבל רחלי קקוט מוכיה שזה דווקא די פשוט, ובעיקר ממש טעים.
למתכון לחמניות גבינה של רחל קרוט>
כריך עגבניות מיובשות
נקנח את הרשימה עם עוד שני מתכונים של ריטה גולדשטיין מלכת הכריכים, במתכון הזה היא התחברה לזיכרון הילדות שלה, ושדרגה אותו לכריך קצת יותר מתוחכם, עם אחד הממרחים הכי טעימים שיש. לחם מחמצת ביתי, גבינת שמנת ועגבניות שרי מיובשות בתנור שנחו במשרה שמן זית ותבלינים.
למתכון עגבניות מיובשות של ריטה גולדשטיין>
כריך כרוב צלוי
אולי לא כל ילד התחבר לכריך הזה אבל מבחינתנו הוא לגמרי כריך החלומות. לחמניה מפנקת ובתוכה נתחי כרוב שמכינים בתנור עם סויה ושמן שומשום. כמה קל וזריז – ככה טעים ומפנק.
למתכון כריך כרוב צלוי של ריטה>