ישנן אלפי גרסאות של המרק הנפלא הזהוב והמנחם הזה והקניידלך במרק הזה הם אווריריים כמו ענן.
במרק הזה נשתמש בבוקה גרני לא קלאסי – bouquet garni קלאסי הוא צרור עשבי תיבול שקשור יחד מהמטבח הצרפתי, אבל אנחנו נכניס את הרכיבים הרצויים לתוך שק רשת ייעודי וכך נקבל את כל עושר הטעמים מבלי שאלו יתפזרו במרק.
רכיבים:
למרק –
- 4 גזרים קלופים חתוכים לחתיכות של 2 ס"מ
- 1 גבעול כרישה חתוך לחתיכות של 2 ס"מ
- 2 זוקיני חתוך לחתיכות של 2 ס"מ
- 1 בצל לבן גדול ברבעים
- 2 עגבניות עם הקליפה חתוכות לרבעים
- 1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות גדולות מאד
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לחצי לאורכו
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לשמיניות
- 4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ (שומרים את העלים לבוקה גרני)
- ציר "עוף" כדי כיסוי הירקות (2 ליטר מים רותחים + 4 כפות אבקת מרק טבעונית בטעם "עוף")
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקניידלך (כ-30 כופתאות מוארכות) –
- 1/2 1 כוסות קמח מצה
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 2 ביצים M טרופות (לגרסה טבעונית - 3 כפות זרעי פשתן כתושים ומושרים עם 3 כפות מים חמים)
- 2 - 1 כוסות מים רותחים (לפי הצורך - העיסה צריכה להיות מאד סמיכה)
- 6 כפות שמן צמחי (לא שמן זית)
- 1 כף אבקת מרק "עוף" טבעונית
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
- מים לבישול + 1 כף מלח שולחן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עשבי התיבול- מכינים בוקה גרני ושמים בשקית רשת סגורה –
- 4 גבעולי תימין טרי
- 4 עלי דפנה
- 6 גרגרי פלפל אנגלי
- 10 ענפי פטרוזיליה
10 ענפי שמיר - כל עלי הסלרי ששמרנו מגבעולי הסלרי
אופן ההכנה:
לקניידלך –
- מטגנים את הבצל עד הזהבה. שומרים בצד.
- מניחים בקערה גדולה את קמח המצה ויוצקים עליו מים רותחים ואת השמן הצמחי. מערבבים היטב. מוסיפים את כל יתר הרכיבים כולל הבצל המטוגן עם השמן ומערבבים עד שיש עיסה אחידה וסמיכה
- בסיר גדול מרתיחים מים עם 1 כף מלח
- עם ידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר של 2 ס"מ ואז משטחים אותם מעט לצורת אליפסה מוארכת. חשוב להדק את הכופתאות אבל לא בהגזמה כדי שלא ייצאו נוקשות מדי בבישול
- מעבירים את הכופתאות אל המים הרותחים ומבשלים עד שהן צפות ומבושלות לגמרי (בערך 10 דקות) לא להגזים עם כמות הכופתאות בסיר - על מנת שיתבשלו כראוי. ניתן לבשל בכמה מחזורים
- מוציאים את הכופתאות הקניידלך לקערה עם מי ברז לכיסוי ושומרים בצד עם המים
למרק –
- בסיר גדול שמים את הירקות הקשים - גזר, בצל, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי, עם ציר "העוף" ובוקה גרני. מבשלים למשך 30 דקות
- מוסיפים למרק את יתר הירקות הרכים ומבשלים לעוד 30 דקות. מוציאים את הבוקה גרני מהמרק
- מוסיפים את הקניידלך שהכנו מראש למרק 10 דקות לפני תום הבישול כדי שיתחממו
- טועמים מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים חם
המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.