צ'ורוס ללא גלוטן
המתכונאית יונית צוקרמן באחד המתכונים הכי מפנקים שתוכלו להכין החג, עם טוויסט קטם ומשמח – צ'ורוס מקמח ללא גלוטן, מצופים במייפל וקוקוס. לא תאמינו כמה זה פשוט, וכמה זה טעים.
למתכון צ'ורוס של יונית צוקרמן>
לביבות גזר ובטטה
לביבות נשמע כמו ההפך הגמור מאיזון, אבל הגרסה הזו של רחלי היא ארוחה נהדרת שכמעט כולה ירקות, גם כאן אין גלוטן, ואם במקום לטגן בוחרים לאפות מקבלים את כל הטוב שבלביבה בלי סיבוכים. תגישו לצד מטבלים וסלטים ואתם מסודרים.
למתכון לביבות אפויות של רחלי קרוט>
לביבות קולורבי
ריטה גולדשטיין דווקא לא וויתרה על הטיגון המסורתי (ולדעתנו בחנוכה זה לגמרי לגיטימי), אבל היא כן בחרה לאתגר את הקלאסיקה שהיא לביבות תפוחי אדמה, ושילבה בלביבות שלה גם קולורבי שום, בצל וקצת פטרוזיליה. התוצאה? לביבות חמות, טעימות וממכרות שתמשיכו להכין לארוחת הערב גם הרבה אחרי שחנוכה יסתיים.
למתכון לביבות קולורבי של ריטה>
לביבות תפו"א של אהרוני
השף ישראל אהרוני במתכון ללביבות תפוחי אדמה שהן ממש לא הקלאסיקה שאנחנו מכירים. פירה תפוחי אדמה שיחד עם יוגורט, קמח ותבלינים, הופכים ללביבות רכות, נימוחות וממכרות שתרצו לאכול בכל יום.
לביבות גבינה
במבט ראשון הן אולי נראות כמו סתם פנקייקים קטנים, אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם, מדובר בלביבות גבינה מתוקות וכל כך טעימות. הלביבות האלו של אנה ארונוב פשוטות להכנה, דורשות רק ארבעה רכיבים ולגמרי אפשר לתקתק אותן ב-5 דקות.
למתכון לביבות מתוקות של אנה ארונוב>
לביבות תפוחים
גם יעל גולדמן בחרה בצד המתוק של הלביבות, עם לביבות תפוחי עץ מתוקות וקלילות שמזכירות לה את בית סבתא, והולכות נהדר עם מייפל ושמנת חמוצה.
למתכון לביבות תפוחי עץ של יעל גולדמן>
עוגת סופגניות
כמובן שיש לנו גם סופגניות ברשימה – ולא סתם סופגניה אלא עוגה שלמה. הקונדיטור תומר אומנסקי לא הסתפק בלאזן את הסופגנייה ולהפוך אותה ממטוגנת לאפויה, ולקח את זה צעד קדימה עם עוגת סופגניות משגעת עם בצק יוגורט חלומי ומילוי מטריף של ריבת תות
דונאטס וקאפייקס ללא גלוטן
ירדן הראל ושיינא גרשוביץ נפגשות לדייט אפייה נטול גלוטן והכינו מאותה בלילה, שכוללת חמישה רכיבים בלבד, שני קינוחים חגיגיים ומפתיעים שירעננו לכם קצת את הדלקת הנרות.
דונאטס תפוחים
השף עומר מילר במתכון מפתיע לסופגניות תפוחות וטעימות ללא גלוטן ומארבעה מרכיבים בלבד. מי אמר נס חנוכה ולא קיבל?
למתכון דונאטס תפוחים של עומר מילר>