לכבוד הקיץ והעובדה שניתן להתבשל בחוץ נפגשתי עם יונית צוקרמן (מלכת המטבח)והכנו יחד שתי מנות קיציות, קרות ושוות. הראשונה – מתכון לקוקילידה ביתית מאוזנת שווה שמבוססת על גלידה ביתית עם סילאן וטחינה שמעניקים ארומה של חלבה. העוגייה פאדג'ית וממכרת ויוצאת מנה מהחלומות.
לעוגיית שוקולד פאדג':
- 3 ביצים (גדולות)
- 160 סוכר קנים חום אורגני green
- 300 גרם שוקולד מריר אורגני green
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם קמח
- כפית אבקת אפייה
לסמיפרדו חלבה:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 5 כפות סילאן אורגני green
- 5 כפות טחינה אורגנית green
- סמיפרדו חלבה: (יש להכין מראש, יום לפני ההגשה) בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה
- מוסיפים את הסילאן והטחינה ומקפלים בעדינות. במידה והתערובת לא מתוקה מספיק ניתן להוסיף כף אבקת סוכר
- מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון לבחירתכם (אני בחרתי בתבנית דסקיות כדי לקבל דסקית גלידה קפואה) ומקפיאים. ניתן להקפיא בתוך רינגים אישיים / כוסות קרטון רחבות ואח"כ לקלף את הנייר
- לעוגיות פאדג': בקערת מיקסר מקציפים היטב ביצים שלמות וסוכר חום עד לקציפה תפוחה ואוורירית
- ממסים את השוקולד עם החמאה בבאן מרי/מיקרוגל
- מאחדים בין תערובת הביצים והשוקולד ומקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפייה
- נותנים לתערובת להתייצב כעשר דקות על השיש או במקרר
- באמצעות כף מניחים תלוליות אחידות ברווחים גדולים על נייר האפייה
- אופים בחום של 180 מעלות בין 12 ל-15 דקות עד שהעוגייה נסדקת מעט
- מקררים היטב את העוגיות לפני השימוש. מניחים את הסמיפרדו בין שתי עוגיות ואוכלים.