כשהייתי קטנה אמא שלי תמיד הייתה שולחת אותי לבית הספר עם כריך קבוע. זה אף פעם לא היה ממרח שוקולד, כמו שחלמתי, אבל זה היה כריך שנעשה באהבה אז אין תלונות.
מדובר בכריך בסיסי במיוחד של לחמניית סופר במילוי גבינה לבנה ועגבנייה, עם כמות מלח מאוד מדויקת כמו שרק אמא יודעת. בהמשך אמא שלי השתכללה ועברנו לכריכים מלחמניות דגנים במילויים כמו חביתה או אפילו טוסט גבינה כשהיה כוח, אבל משום מה תמיד אני זוכרת את הכריך הכי פשוט של גבינה לבנה ועגבנייה. לכן החלטתי לשדרג דווקא אותו עם לחם מחמצת ביתי שאנחנו עושים בבית ועליו ממרח גבינת שמנת והכי חשוב - השדרוג האולטימטיבי לכל כריך - עגבניות שרי מיובשות בתנור שנחו במשרה שמן זית ותבלינים עד שחזרה אליהן מעט הלחות. את עגבניות השרי האלה אנחנו גידלנו בעצמנו, והן נמצאות ממש בשיאן עכשיו, אבל כמובן שאפשר ליהנות מכל עגבנייה אורגנית עסיסית שבא לכם.
חוצים את עגבניות השרי לחצי ומניחים על נייר אפייה עם החצי החתוך כלפי מעלה. מפזרים מלח גס על העגבניות ומכניסים לתנור ל-3 שעות בטמפרטורה של 120 מעלות. חשוב לציין, כל תנור הוא שונה וכך גם כמות הנוזל שבתוך כל עגבניית שרי, לכן יש להיות עם האצבע על הדופק כדי שהעגבניות לא ישרפו או יתייבשו.
כדאי לבדוק בכל שעה/חצי שעה מה מצב העגבניות ולהוציא אותן מהתנור כשהן הצטמקו אך עדיין שומרות על הצבע האדום ומלא החיים שלהן (עדיף פחות יבשות מאשר יותר מדי יבשות) בתנור שלי זה קרה אחרי שלוש שעות, אולי בשלכם זה יקרה מהר יותר.
כשהעגבניות יוצאות מהתנור, תנו להן להצטנן ובינתיים אפשר לשטוף קורנית ובזיליקום ולקצוץ מעט שום.
את העגבניות הניחו בתוך צנצנת נקייה יחד עם עשבי התבלין והשום, ושפכו מעליהן שמן זית טוב עד שהן מכוסות. אחסנו כיומיים שלושה במקום חשוך ולא חם לפני שתפתחו את העגבניות.
לכריך עצמו: על לחם טוב או לחמנייה מרחו שכבה גדולה של גבינת שמנת ועליה הניחו כמה עגבניות מיובשות שתרצו וטפטפו מעט משמן הזית מתוך הצנצנת. הוסיפו עלי בזיליקום טריים מעל.
את העגבניות המיובשות אפשר לקצוץ ולהוסיף לכל כריך או רוטב לפסטה, הן מוסיפות אומאמי כיפי להכל.