חג שבועות הוא תמיד חג מאתגר מבחינת גלוטן, כל כך הרבה מאפים ולחמים על שולחן החג שלא מתאימים למי שנמנע. הכנתי הפעם אלטרנטיבה ללחמניות מתוקות ונהדרות עם התערובת של green שמתאימה במיוחד להכנת לחם ולחמניות, בסיס איתו ניתן להשתולל עם יצירתיות. המתכון הבא קליל במיוחד וניתן לטבען אותו בקלות אם מוותרים על הביצה להברשה או בוחרים בתחליף ביצה.
- חבילת תערובת להכנת לחם בתוספת גרעינים ללא גלוטן green
- בטטה בינונית אפויה מעוכה (אפשר בתנור/ במים חמים/ במיקרוגל)
- ביצה להברשה - לא חובה
- שומשום - לא חובה
- שופכים לקערה את תערובת הקמח ומכינים אותה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
- בסוף מוסיפים את הבטטה המעוכה ונערבב
- ניתן להכל לנוח ומכסים במגבת ל20 דקות. מכדררים לכדורים בגודל כף יד
- ניתן עוד 15 דקות התפחה ומורחים מעל ביצה ושומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ונכניס ל20 דק׳
- מעלים את הטמפרטורה ל225 מעלות ל7 דקות נוספות
- מקררים 10 דקות מחוץ לתנור
- נחתוך ושמים באיזה ממרח שאתן/ם אוהבות/ים