אוכל מקסיקני הוא כל כך עשיר, צבעוני וטעים שלא באמת צריך בשר כדי לקבל את טווח הטעמים שלו.
וההוכחה לפניכם - עושר של מרקמים וצבעים שעושים שמח בפה, חגיגה מקסיקנית בצלחת אחת וארוחה עשירה בוויטמינים, סיבים ומינרלים.
- חצי חבילת טופו green
- קופסת שימורים שעועית אדומה green
תבלינים
- כף כמון
- כף מלח
- כף פפריקה מעושנת
- כף קינמון
- חצי כפית צ'ילי
לירקות ואורז:
- כוס אורז מלא (אפשר להמיר בקינואה/אורז לבן/כוסמת/בורגול/כל קטנייה)
- שליש אבוקדו
- תירס
- עגבניות שרי
- כוסברה
- בצל סגול
-
קוצצים את הטופו דק-דק ומטגנים עם שמן זית עד להזהבת הטופו
-
מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה
-
מוסיפים את השעועית ומועכים בעזרת מזלג. איך יודעים שמוכן? נהיה מעין פירה בצבע חום
-
במקביל מבשלים את האורז: בסיר קטן על אש בינונית שופכים את האורז עם 3.5 כוסות מים רותחים
-
מבשלים בערך 20 דקות עד שכל המים מצטמצמים והאורז מתרכך
-
מסדרים את האורז המוכן בקערה יחד עם שאר הירקות וה"פירה" שעועית