למעטפת:
- 1 כוס בורגול דק (ג’ריש)
- ½ 1 כוסות סולת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שמן
- 2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- ½ 1 חבילות טופו חומוס green
- 3 כפות שמן זית green
- 5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
למרק:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- צרור עלי מנגולד קצוצים דק (רק החלק הירוק)
- 4 גבעולי סלרי קצוצים דק (אם העלים יפים אפשר לקצוץ גם אותם ולהשתמש במרק)
- 1 כרישה קצוצה דק
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- מים לבישול
- ½ כוס מיץ לימון
- למעטפת - מכניסים לקערה בורגול ומים ומשרים שעה
- מוסיפים את הסולת, המלח והשמן ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים עוד 1-2 כפות סולת. מניחים לבצק לנוח בצד.
- הכנת המילוי - מסננים את הטופו מנוזלים ומועכים עם מזלג עד לקבלת מרקם פירורי
- מחממים שמן ושום במחבת
- ברגע שמתחילים להריח את השום, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
- מוסיפים את פירורי הטופו והתבלינים ומטגנים עוד 3-5 דקות, עד שהטופו עטוף בכל התבלינים ומזהיב
מעט - מורידים מהאש ומצננים לפני שמתחילים להכין את הקובות
- הכנת הקובות - עם ידיים משומנות מעט, קורצים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג-פונג. משטיחים כל כדור לדיסקית עגולה ומניחים במרכז כף מהמילוי.
- סוגרים את הבצק על המילוי, כך שנוצר כדור, חשוב שהכדור יהייה סגור היטב והמילוי לא יבצבץ מבפנים.
משטחים מעט ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה - מכינים את המרק - מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את התבלינים, מערביבם היטב ומכסים במים. חשוב שהמים יכסו את כל תכולת הסיר
- מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 15 דקות על אש
נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. - מוסיפים את הקובות לסיר, דואגים שלא ידבקו לתחתית או דפנות הסיר
- מכסים עם מכסה ומבשלים עוד 20 דקות ומגישים