- 2 בננות בשלות
- 150 גרם קמח לבן
- 50 גרם קמח מלא
- 100 גרם שיבולת שועל לדייסה
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום green
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- כפית סודה לשתייה
- 1 ביצה 60 גרם
- 60 גרם שמן זית green
- 100 גרם אגוזי מלך
- 1/4 כפית מלח
- מחממים תנור ל- 180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו), טורפים את הביצה, קוצצים בצורה גסה את כל האגוזים - למעט 12 שלמים שישמשו לקישוט
- בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, סוכר חום, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח ואת אגוזי המלך הקצוצים
- בקערה שנייה מועכים את הבננות לעיסה בעזרת מזלג, מוסיפים אליהן את שמן הזית והביצה הטרופה ומערבבים היטב
- בעזרת כף עץ משלבים בין שתי התערובות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם מערבבים יותר מדי המאפינס יוצאים פחות מוצלחים)
- שמים עטרת נייר בכל אחד מהשקעים בתבנית המאפינס ובעזרת כף ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת המאפינס
- אופים כ-20-30 דקות, או עד שמזלג המוכנס למרכז אחד המאפינס יוצא נקי
- מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שאוכלים