אתם מוכנים? אז קבלו - עוגת סושי שהיא וואו וואו וואו! עזבו שהיא יפהפייה וגונבת את ההצגה – יותר קל להכין אותה מסושי רגיל, ואפשר כמובן לשחק עם התוספות והירקות.
הפעם תרשו לי להקדיש את המתכון המיוחד הזה לאבישג סמברג ושירה ראשוני המדהימות שמביאות מלא גאווה לכולנו, למשפחה שלהן ובעיקר לעצמן. נלחמות על האהבה שלהן לספורט ועל הרצון לנצח. עם מדליה או בלי אתן הכי מלכות!
מאחלת לכולנו להאדיר א.נשים כמוהן. לשים אותן במרכז הבמה לא רק באולימפיאדה אלא כל השנה. להעריך תרבות וספורט כי הם מביאים איתם המון ערכים של השקעה ואמון, דבקות במטרה והתמדה. ואלה, בדיוק אלה, התכונות שהייתי שמחה לקבל מהן השראה.
אז עוגת סושי! טעימה בצורה בלתי רגילה. מרשימה. ופשוטה להכנה. המתכון לפניכם:
-
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול לסושי
-
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
-
5 כפות חומץ אורז (השתמשתי באורגני של שופרסל green)
-
1 כף סוכר
-
1 כפית שטוחה מלח
-
2 גזרים, קלופים
-
2 מלפפונים קשים, קלופים
-
צרור עירית
-
300-400 גרם סלמון טרי טרי, נקי מעור ועצמות
-
2 כפות סויה
-
2 כפות טריאקי – לא חובה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
5 אצות לסושי (השתמשתי באורגניות של שופרסל green)
-
1 אבוקדו בשל, חתוך לפרוסות דקות
לעיטור מעל:
-
שומשום לבן/שחור/וואסבי
-
ג’ינג’ר כבוש
- מניחים את האורז בקערה בינונית ומכסים במים קרים עד 5 ס”מ מעל האורז. משרים כך את האורז במשך 20 דקות. לאחר ההשרייה מסננים ושוב ממלאים במים ושוב מסננים לגמרי מכל הנוזלים
- בסיר רחב שמים את האורז המסונן, מים רותחים ומעט מלח וסוגרים את הסיר. מבשלים על הלהבה הכי קטנה במשך 20 דקות ואז סוגרים את הגז ומניחים לאורז לעמוד בפנים עוד 10 דקות
- בדקות האחרונות של בישול האורז מחממים בסיר קטן חומץ, סוכר ומלח רק עד שהסוכר נמס. זה לוקח ממש דקה אז לא לחכות אחרת כל הרוטב הזה יצטמטם מדי
- פותחים את סיר האורז כשהוא מוכן ושופכים מעל את הרוטב. מערבבים ממש בעדינות כדי לא לשבור את גרגירי האורז בעזרת כף עץ ומניחים לאורז להתקרר בחוץ
- בינתיים קוצצים את הגזר, המלפפון והעירית דק דק. אפשר לקוביות קטנות, אפשר לפרוסות דקות עם קולפן. העיקר שלא יהיו גדולות כי אז יהיה לכם קשה לפרוס את העוגה וגם זה לא כיף בפה
- חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 1 ס”מ או מבקשים מראש מהמוכר שיחתוך לכם. מערבבים את הסלמון בקערה עם סויה, טריאקי ורוטב צ’ילי
- גוזרים עם מספריים את האצות לעיגול בקוטר התבנית אם הן קטנות יותר זה גם בסדר
- מרכיבים את העוגה: מתיזים תרסיס שמן בטעם נייטרלי בתוך תבנית עגולה או רינג. חשוב לשמן את הדפנות והתחתית היטב כדי שהאורז לא ידבק. עוד אופציה היא להניח שקף בדפנות או פס של נייר אפייה
- מניחים בתחתית עיגול אצה ומעל שכבה אחידה ודקה של אורז. חשוב לעבוד עם ידיים רטובות כדי שהאורז לא ידבק לידיים שלכם ולדחוס מעט את האורז עם האצבעות לכדי שכבה אחידה והדוקה
- מניחים מעל שכבה אחידה של גזר או מלפפון ומעל שוב אצה. כך חוזרים על השכבות כשקודם כל מניחים אצה ואז תוספת (ירק או דג או טופו) ואז שוב אצה. מסיימים למעלה עם האורז ומומלץ לשים את האבוקדו הכי למעלה כי בפנים הוא ימעך לגמרי
- מפזרים מעל שומשום בנדיבות ומניחים תלוליות של ג’ינג’ר. חשוב בכל השלבים להדק היטב את השכבות כדי שעוגת הסושי תחזיק את עצמה ולא תתפרק. אם שימנתם את הרינג בתרסיס מיד אחרי ההכנה משחררים את העוגה מהתבנית כדי שהאורז לא יספיק להדבק. אם שמתם שקף או נייר אפייה אפשר גם לשמור את עוגת הסושי בתבנית כמה שעות ולחלץ כשרוצים להגיש. חשוב להגיש את הסושי בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר.
הערות ושדרוגים
– אני נוהגת לבקש מהמוכר בחנות לחתוך לי את הדג מראש לקוביות קטנות. זה מאוד מקל וחוסך עבודה. ובכל מקרה קחו תמיד את הדג הכי הכי טרי והשתמשו בו באותו יום.
– שימו לב שהתוספות כאן הן בגדר המלצה. בדיוק כמו בסושי אתם יכולים לשחק עם התוספות. לשים טופו במקום סלמון, להוסיף חביתה עגולה באמצע כמו טאמגו, לשים קוביות של בטטה רכה או פרוסות של אספרגוס חלוט. כל מה שאתם אוהבים בסושי קלאסי יעבוד פה.
– שומרים את עוגת הסושי במקרר (במידה ונשאר לכם או אחרי ההרכבה) אבל מגישים בטמפרטורת החדר.
– אם רוצים להרכיב את הסושי בתבנית ולחלץ רק אחרי כמה שעות מומלץ לשים בדפנות התבנית/רינג שקף או נייר אפייה לחילוץ נוח יותר. אם מחלצים ישר אין בעיה רק לשמן מעט עם תרסיס שמן.
– אם אתם רוצים שעוגת הסושי כבר תהיה מתובלת היטב אפשר לזלף מעל כל שכבת אורז בפנים מעט סויה, טריאקי או רוטב צ’ילי מתוק. אל תגזימו עם הכמות, ממש כמה טיפות זה מספיק.