לצד התבשילים החמימים שמאפיינים את ימי החורף, כדאי שלא לוותר על תוספת מרעננת של ירקות טריים שגם חיוניים לגוף וגם מוסיפים טעם וצבע לארוחה.
אחד הירקות האהובים עלינו במיוחד הוא הכרוב שממנו נפיק הפעם סלט חמצמץ וטעים שכולו בריאות, כשפומלית אדומה ועסיסית תשמח להשתלב בו אף היא, ולהוסיף לו צבע משגע, כשבתוספת של שקדים קלויים פריכים נקבל סלט עשיר שאי אפשר להפסיק לזלול.
חותכים כרוב לרצועות דקיקות, מסירים מהפומלית את הקליפה הדקיקה העוטפת את הפלחים שלה, ובערבוב מהיר קיבלנו יופי של סלט שמנצל גם את פירות ההדר הנפלאים שבהם בורכנו.
- 1 כרוב לבן בגודל בינוני
- 1 פומלית גדולה
- 100 גרם שקדים מולבנים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שמן קנולה
- 3 כפות חומץ יין לבן
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף סוכר לבן
- חצי כפית מלח
- עוד טיפת שמן לטיגון השקדים
- חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות
- בוזקים על הכרוב את המלח ולשים אותו בידיים כדי שיהפוך לסמרטוטי יותר
- מפלטים את הפומלית:
בסכין חדה קולפים את הקליפה של הפומלית ממש כמו שמקלפים תפוח, אבל מקלפים בצורה קצת יותר עמוקה כך שעם הקליפה העבה תרד גם הקליפה הדקיקה הפנימית של הפלחים. לאחר מכן פשוט חותכים את הפלחים לפי הסימונים של הפלחים ומוציאים אותם מהפרי כשהם עירומים לחלוטין. - חותכים את הפלחים לחצאים ומניחים בצד
- קולים את השקדים במחבת עם טיפת שמן, עד להזהבה
- מניחים בכוס את השמן עם החומץ, הלימון והסוכר, ומערבבים עד שהסוכר נמס
- יוצקים את הרוטב על סלט הכרוב ולשים את הכרוב בידיים
- מוסיפים את חתיכות הפומלית ואת השקדים הקלויים ומערבבים בעדינות