סלט תאילנדי עם רוטב בוטנים
סלט טעים, משביע ומהיר להכנה שהוא לגמרי ארוחה קלילה שדורשת לא יותר מכמה דקות עבודה ומספר מצרכים בסיסיים. שילוב הטעמים האקזוטיים, הוא שהופך את הסלט הזה לכל כך מיוחד, אבל מה שיגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב זה רוטב הבוטנים הקטיפתי המשגע שלו. את העוף אפשר גם להחליף בטופו לגרסה צמחונית.
סלט אטריות שעועית של אהרוני
שף ישראל אהרוני במתכון לסלט שהוא באותם עולמות אסייתים, אבל גם אחר לגמרי. כן, גם כאן יש רוטב חמאת בוטנים נהדר, אבל גם אטריות שעויות דקות וכיפיות והמון ירקות טריים וירוקים מרעננים.
למתכון סלט אטריות שעועית של אהרוני>
סלט אטריות אסייתי מהיר
אותו בסיס יכול ליצור אינסוף מתכונים שונים, והנה הוכחה, גם כאן הבסיס הוא אותן אטריות שעועית, אבל בשילוב ירקות אחרים ורוטב שונה התוצאה והטעם אחרים לגמרי. סלט צבועני קליל וכיפי, שתמיד בא טוב.
סלט אסייתי ברוטב טחינה
המטבח האסייתי עשיר בטעמים ואנחנו אמנם רגילים בעיקר למוקפצים, אבל בהשראתו נולדים גם לא מעט מתכונים לסלטים. כזה הוא הסלט של ריטה גולדשטיין – סלט של אטריות אורז, עם אצות, ירוקים, טופו פריך ורוטב טעים במיוחד עם שילובים שלא היינו חושבים עליהם.
למתכון סלט אסייתי של ריטה גולדשטיין>
סלט אדממה
אנחנו רגילים לנשנש אדממה על הבר או מול משחק כדורגל, אבל מי אמר שהיא לא יכולה להיות גם מרכיב מרכזי בארוחה של ממש? במתכון הזה היא משתדכת לקינואה וירקות טריים לסלט קיצי, ירוק ועשיר שמתאים בול לארוחת ערב קלילה.
סלט קינואה ועדשים מפתיע
קינואה ועדשים הם שילוב מוצלח ומתבקש, שיוצר מנה עשירה במיוחד בחלבון. במתכון הזה של רחלי קרוט מצטרפים אליהם כמה ירקות קצת פחות שכיחים בסלט כמו כרוב ניצנים ואספרגוס, והתוצאה היא סלט אביבי וכיפי שהוא לגמרי ארוחה משביעה, וכזו שתרצו להכין שוב ושוב.
למתכון סלט קינואה ועדשים של רחלי קרוט>
סלט עדשים ירוקות עם שבבי קולורבי
עוד סלט שכולל שילובים קצת פחות שגרתיים שהופכים יחד לארוחה קלילה ומשביעה. העדשים והטופו מספקים מנת חלבון מכובדת, עשבי התיבול מוסיפים צבע ורעננות, הגזר והקולורבי פריכות, ולכל זה נוסיף גם קצת פקאנים לאקסטרה קראנץ' וכמובן רוטב מהיר ומרענן של שמן זית ולימון.
למתכון סלט עדשים עם טופו וקולורבי>
סלט עדשים מונבטות וגרעינים
קבלו טיפ שישדרג לכם כל סלט ירקות "פשוט" ויהפוך אותו לסלט מזין ומשביע שהוא ארוחה של ממש: פשוט מוסיפים לו עדשים מונבטות – קלילות, משביעות, בריאות מאוד, ובעלות מרקם פריך וכיפי. בסלט הירקות הזה ריטה גולדשטיין שידכה את העדשים המונבטות גם לגרעיני דלעת וחמניה, שמעניקים אקסטרה פריכות, והתוצאה נהדרת ועשירה מאוד.
למתכון סלט עדשים מונבטות של ריטה גולדשטיין>
סלט פטוש טבעוני
טוב בכל זאת התגעגענו קצת ללחם בשבוע החולף, ואם כבר לשלב אותו בתפריט אז כחלק מסלט עשיר ומזין. מתכון לסלט מטריף ופשוט להכנה, שהבסיס שלו הוא חציל קלוי ומעליו עגבניות, פלפלים חריפים ופטרוזיליה וכמובן טוסטונים קטנים ופריכים שמשדרגים את העסק.
סלט חסה, בטטה ופטריות
בין קינוח לקינוח, גם הקונדיטור תומר אומנסקי מאזן עם סלט טוב. וכאן יש מתכון לסלט שהוא קליל אבל גם עשיר במיוחד, צבעוני, משביע וסוגר את הפינה לארוחת ערב כיפית עם מה שיש בבית ובלי יותר מידי מאמץ.