כמו כולם גם אני שוברת את הראש חדשות לבקרים בחיפוש אחר תוספת חדשה ומעניינת לארוחה. כזו שמכינים בזריזות וכלאחר יד, ואשר תהווה תחליף ראוי לאורז/פירה/פסטה השגרתיים.
אורז פילאף הוא בחירה מושלמת ובריאה. הוא גדוש בעשבי תיבול המעניקים לו ניחוח משכר וטעם נפלא, ממלאים אותו בצבע ירקרק נעים לעין, וללא ספק מהווה פתרון מהיר וטעים כתוספת לארוחה.
לרוב, גם מי שמתנגד נחרצות לכוסברה או שמיר, ימצא שאיכשהו בתהליך הבישול, הם מתעדנים עד מאד, ואולי יופתע לגלות שהאורז הזה הוא בין הדברים הטעימים ביותר שיצא לו לטעום. העקשנים במיוחד מוזמנים להמיר ביחס זהה ירק זה באחר.
המנה כפי שהיא תשמש כתוספת נהדרת לארוחה ומצוינת גם לצמחונים וטבעונים, אך מי שממש מבקש להפוך את הסיר הזה לחגיגה שלמה מוזמן להוסיף נתחים של חזה עוף או פרגיות לבצל המטוגן ומשם להמשיך בתהליך הרגיל.
- 1 בצל יבש קלוף וקצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר טרי קצוץ
- 1 כוס אפונה עדינה ירוקה קפואה
- 3 כוסות אורז
- 4.5 כוסות מים רותחים
- 1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
- מלח
- שמן קנולה לטיגון
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה
- מוסיפם את האורז ומטגנים יחד מספר דקות על אש בינונית עד שהאורז נעשה שקוף מעט
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את האפונה ומערבבים
- מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת ומוסיפים את אבקת המרק ואת המלח
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לעצמה הנמוכה ביותר ומבשלים כחצי שעה עד שהאורז מתרכך
- לאחר חצי שעה מערבבים קלות את האורז בעזרת מזלג. באם האורז לא התרכך עדיין לחלוטין מבשלים אותו עוד מספר דקות
- לאחר שמכבים את האש משאירים את סיר האורז מכוסה עוד 20 דקות לפני שמגישים