-
3 קלחי תירס
-
1 ביצה בגודל L
-
2 כפות שמן זית שופרסל green
-
3/4 כוס קמח לבן
-
4 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח
לציפוי:
-
1 כוס פירורי לחם
-
4 כפות שומשום
-
שמן לטיגון
- במעבד מזון או בלנדר שמים את גרגירי התירס וטוחנים עד שנוצרת תערובת שהיא כמעט חלקה אבל עדיין עם חתיכות קטנות של תירס
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב ומעבירים למקרר לשעה
- מערבבים בקערה את השומשום ופירורי הלחם
- יוצרים קציצות עם ידיים רטובות או משומנות ופוחסים לצורת אליפסה
- עוטפים את קציצות התירס בפירורי לחם ושומשום
- מחממים שמן במחבת, בגובה 1/2 ס”מ, ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה
הערות:
– אפשר גם לטחון פשוט 3/4 מהגרגירים למרקם די חלק ואז להוסיף ה-1/4 הנותרים ואותם לא לטחון
– אם אחרי המקרר התערובת לא מספיק יציבה בשביל ליצור קציצות, עם ידיים רטובות כדי שהתערובת לא תדבק לידיים, פשוט מוסיפים עוד 2-3 כפות קמח. זה בעיקר תלוי כמה טחנתם את התירס וכמה סיננתם את הנוזלים