קציצות אורז
לכולנו קרה שהכנו קצת יותר מידי אורז כתוספת לארוחה, ונשארנו עם חצי סיר במקרר. מה עושים? המתכון של שף ישראל אהרוני מעניק לאורז של אתמול חיים חדשים בדמות קציצות קלות להכנה, פריכות מבחוץ, רכות ונימוחות מבפנים וטעימות במיוחד.
למתכון קציצות אורז של ישראל אהרוני>
מטבל קטשופ ביתי
גילתם קופסת עגבניות שרי שהתעייפו? רגע לפני שתספידו אותם, תנו הצצה במתכון הזה של רחלי קרוט לקטשופ ביתי מרכיבים טבעיים ואיכותיים, שבעצם לכולנו יש בבית.
למתכון קטשופ ביתי של רחלי קרוט>
מלפפונים מוחמצים
עוד בגזרת הירקות העייפים, בזכות שיינא גרשוביץ גילינו שיש מה לעשות גם עם מלפפונים תשושים שנשאר מאחור. מתכון מפתיע לחמוצים מהירים ב-10 דקות הכנה, שאתם פשוט חייבים לנסות.
למתכון חמוצים ב-10 דקות של שיינא>
ברד פודינג
מה עושים עם לחם עייף, או עוגה שהתייבשה? לא מעט מאכלים אהובים נוצרו כפתרון לשאריות, אחד מהם הוא הברד פודינג – שאפשר להכין מתוק או מלוח. בגרסה המתוקה הזו, ריטה גולדשטיין השתמשה בעוגת שמרים שוקולד שנשארה משבת אותה היא שדכה עם בננות רכות ועייפות וכולם קיבלו חיים חדשים וטעימים במיוחד.
למתכון ברד פודינג שוקולד בננה של ריטה>
עוגיות חמאת בוטנים
מה עושים עם המון חמאת בוטנים עם תוקף קצר? מכינים עוגיות מטריפות כמובן. הקונדיטור תומר אומנסקי במתכון לעוגיות חמאת בוטנים רכות, טעימות, שוקולדיות עם טוויסט של מלח גס.
למתכון עוגיות חמאת בוטנים של תומר אומנסקי>
פלפלונים ממולאים בגבינות
גם גבינות חצי מלאות שתאריך פג התוקף שלהן הולך ומתקרב הן לא עניין נדיר, במקום לזרוק נסו את הרעיון הזה של ירדן הראל לנשנוש כיפי וקליל לקטנים ולגדולים.
למתכון פלפלונים ממולאים של ירדן הראל>
להציל את התבשיל
מה עושים עם סיר קציצות שהקציצות בו חוסלו אבל הרוטב והירקות נשארו? המתכונאית יונית צוקרמן במתכון לקציצות עם אפונה וגזר ורעיון לשדרוג השאריות שתמיד עובד.