עם יולי הנכד הבכור שלי יש לי רומן גדול.

הוא ישן אצלנו פעם בשבוע לפחות וסביב הביקור שלו מתרחשת פעילות ענפה.

בשבת אני מתעורר לפניו, אוכל 2 תאנים מיובשות ועולה על המכשיר האליפטי ל-45 דקות של כושר. אחרי האימון אני מכין "ארוחת בוקר של שבת" הכוללת פרנץ' טוסט ויוגורט עם פירות וסירופ מייפל.

המנהג התחיל באחת הפעמים הראשונות כשיולי היה אצלנו ושאלתי אותו: "אתה רוצה פרנץ' טוסט או יוגורט עם פירות כמו של סבא"?

"סבא" הוא, תלה בי את העיניים הירוקות שלו: "אפשר גם וגם"?

ומאז זה התקבע אצלנו כארוחת בוקר של שבת של יולי.

אצלי זו ארוחת הבוקר הקבועה, במיוחד אחרי אימון כושר. אני ממלא קערית ביוגורט צאן ועליו פירות: רימונים, תותים אוכמניות או כל פרי אחר בעונתו, מזלף מעל מייפל אורגני, הממתיק החביב עליי באופן כללי.

תענוג.

לפרנץ' טוסט

  • 2 ביצים טרופות
  • מעט חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות סירופ מייפל אורגני שופרסל green
  • מעט מלח
    ארוחת בוקר משפחתית של אהרוני (צילום: ישראל אהרוני)
    צילום: ישראל אהרוני

לקערת יוגורט פירות

  • 3 כפות יוגורט צאן
  • פירות העונה כגון תותים, אוכמניות, רימונים וכל פרי אחר בעונתו
  • סירופ מייפל אורגני שופרסל green

  1. טורפים את הביצים, חלב, וניל, מייפל ומלח לתערובת אחידה
  2. טובלים 4 פרוסות חלה בתערובת ומטגנים על מחבת חמה ובה מעט חמאה, עד ששני הצדדים שחומים יפה
  3. מזלפים מעל סירופ מייפל ואפשר ואף רצוי גם קצת פירות אדומים (תותים, רימונים, אוכמניות)
  4. מגישים ליד קערה ממולאת ביוגורט צאן ועליו פירות, וזילוף סירופ מייפל מעל

ארוחת הבוקר של שיינא גרשוביץ>