עם יולי הנכד הבכור שלי יש לי רומן גדול.
הוא ישן אצלנו פעם בשבוע לפחות וסביב הביקור שלו מתרחשת פעילות ענפה.
בשבת אני מתעורר לפניו, אוכל 2 תאנים מיובשות ועולה על המכשיר האליפטי ל-45 דקות של כושר. אחרי האימון אני מכין "ארוחת בוקר של שבת" הכוללת פרנץ' טוסט ויוגורט עם פירות וסירופ מייפל.
המנהג התחיל באחת הפעמים הראשונות כשיולי היה אצלנו ושאלתי אותו: "אתה רוצה פרנץ' טוסט או יוגורט עם פירות כמו של סבא"?
"סבא" הוא, תלה בי את העיניים הירוקות שלו: "אפשר גם וגם"?
ומאז זה התקבע אצלנו כארוחת בוקר של שבת של יולי.
אצלי זו ארוחת הבוקר הקבועה, במיוחד אחרי אימון כושר. אני ממלא קערית ביוגורט צאן ועליו פירות: רימונים, תותים אוכמניות או כל פרי אחר בעונתו, מזלף מעל מייפל אורגני, הממתיק החביב עליי באופן כללי.
תענוג.
לפרנץ' טוסט
- 2 ביצים טרופות
- מעט חמאה
- 1 כוס חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות סירופ מייפל אורגני שופרסל green
- מעט מלח
לקערת יוגורט פירות
- 3 כפות יוגורט צאן
- פירות העונה כגון תותים, אוכמניות, רימונים וכל פרי אחר בעונתו
- סירופ מייפל אורגני שופרסל green
- טורפים את הביצים, חלב, וניל, מייפל ומלח לתערובת אחידה
- טובלים 4 פרוסות חלה בתערובת ומטגנים על מחבת חמה ובה מעט חמאה, עד ששני הצדדים שחומים יפה
- מזלפים מעל סירופ מייפל ואפשר ואף רצוי גם קצת פירות אדומים (תותים, רימונים, אוכמניות)
- מגישים ליד קערה ממולאת ביוגורט צאן ועליו פירות, וזילוף סירופ מייפל מעל