אם גם אתם מיציתם עד תום את התוספות השגרתיות לארוחת הצהרים שכוללות באופן די קבוע אורז/פסטה/פירה, המג'דרה הזו מגיעה אליכם בדיוק בזמן, והיא גדושה באלף טעמים נפלאים של המון בצל מטוגן, אורז ועדשים, ובונוס נוסף – מלוא החופן של ערכים תזונתיים.
תשכחו מסיפורי מג'דרה מסובכים שאם אי פעם שמעתם, כי את זו אתם הולכים להכין בכלום עבודה, ומחמישה מרכיבים עיקריים בלבד, היישר אל סיר ריחני וגדוש במנה נפלאה שכל בני המשפחה ישמחו לקבל, ואם יש לכם צמחוניים/טבעוניים במשפחה, אז על אחת כמה וכמה, המג'דרה הזו לבדה עשירה בחלבון ומהווה תחליף ראוי לבשר, ולצד סלט ירקות מרענן לצידה, היא בהחלט ארוחה מלאה ומשביעה.
למתכון אנו נזדקק לכוס אחת של עדשים שעברו השרייה קצרה, כשאני חוסכת לי זמן עבודה ומשרה מראש שקית שלמה של עדשים, ומחלקת לשקיות הכוללות כל אחת כוס עדשים מושרות, ומקפיאה. כך בכל רגע נתון יש לי מנת עדשים עבור המג'דרה, שאחרי טבילה קצרה במים רותחים, מוכנות לפעולה.
- 4 בצלים גדולים
- 4 כוסות אורז יסמין
- 1 כוס עדשים ירוקות לאחר השרייה (הסבר בטקסט למעלה)
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 כפית שטוחה כמון
- מלח
- 8 כוסות מים
- קולפים את הבצלים, וחותכים אותם לרצועות דקות
- מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצלים עד להזהבה
- מוסיפים את האורז, ומטגנים עם הבצל עוד כשתי דקות, תוך כדי בחישה
- מוסיפים את העדשים ומערבבים
- מוסיפים את המים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה
- טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם יש צורך. מנמיכים את להבת הגז לחום הנמוך ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה
- מכבים את האש. פותחים את מכסה הסיר, מערבבים קלות את המג'דרה ומכסים שוב לרבע שעה